зони за лазерна епилация

Най-предпочитаните зони за лазерна епилация и техните особености

Начало » Най-предпочитаните зони за лазерна епилация и техните особености

Лазерната епилация е един от най-ефективните методи за премахване на нежеланите косми по тялото. Но кои са най-предпочитаните зони за лазерна епилация? Има много части от тялото, където космите могат да бъдат премахнати по този лесен и ефективен начин, но това зависи от индивидуалните предпочитания на всеки човек. Тази процедура е особено полезна за жени, които искат да имат гладка и красива кожа без досадните косми.

Космите могат да бъдат проблем за много хора. Те не само са проблем за външния вид, но и причиняват дискомфорт и раздразнения. Лазерната епилация е един от най-ефективните начини за отстраняване на нежеланото окосмяване на тялото, а някои зони са по-популярни от други. 

В тази статия ще разгледаме най-често избираните зони за лазерна епилация.

Лазерна епилация на подмишници - една от най-предпочитаните зони за лазерна епилация

Една от най-често избираните зони за лазерна епилация е подмишниците. Това е поради факта, че космите в тази зона могат да бъдат много гъсти и да причиняват дискомфорт. Лазерната епилация е изключително ефективна при отстраняването на космите в тази зона.

3 причини подмишници да е една от най-предпочитаните зони за лазерна епилация

 1. Бързо и лесно отстраняване на космите
  Подмишниците са област, която се третира всеки ден, особено при използване на дезодорант. Лазерната епилация на подмишниците е бърз и лесен начин за отстраняване на космите, като същевременно се гарантира, че няма да има никакви неприятности при използване на дезодорант след процедурата.
 2. По-малко раздразнения и зачервявания
  Друга причина, поради която подмишниците са предпочитана зона за лазерна епилация, е свързана с по-малко раздразнения и зачервявания на кожата. Това е поради факта, че косъмът в тази област е по-фин и по-мек от другите зони на тялото, което прави кожата по-малко чувствителна към процедурата.
 3. Дълготрайни резултати при лазерна епилация на подмишници
  Подмишниците са сравнително малка зона на тялото, която прави лазерната епилация на тази област по-бърза и по-ефективна. Ефектът от лазерната епилация на подмишниците може да бъде дълготраен и да продължи до няколко години, което означава, че няма да се налага да се занимавате с отстраняване на космите в тази зона в продължение на дълъг период от време.

Лазерна епилация на ръцете

Ръцете също са популярна зона за лазерна епилация. Те могат да бъдат покрити с тъмни косми, което ще ви накара да се чувствате неловко, особено през лятото. Лазерната епилация на ръцете дава бърз, ефективен и дълготраен резултат и ще ви помогне да се чувствате по-удобно и по-уверени.

Лазерната епилация на ръцете ще ви осигури дълготрайно отстраняване на космите в тази зона. Това означава, че няма да се налага да се занимавате с редовно бръснене или кола маска на ръцете. Лазерна епилация на ръцете е по-добрият избор. Това ви дава свободата да се наслаждавате на гладката кожа на ръцете без да се тревожите за космите.

лазерна епилация е предпочитан метод

Лазерна епилация на бикини зона

Друга зона, която е много популярна при лазерната епилация, е областта на бикините. За разлика от други методи за епилация като бръснене, кола маска или епилатор, лазерната епилация може да премахне космите в бикини зоната за постоянно. Това е най-чувствителната зона и традиционните методи за отстраняване на космите могат да бъдат болезнени. 

3 причини да изберете лазерна епилация на бикини зона

 1. Гладка и чувствителна кожа 
  Лазерната епилация на бикини зоната не само премахва космите, но и оставя кожата гладка и мека. Това е особено важно за жени, които искат да се чувстват комфортно и уверени в тялото си.
 2. По-малък риск от инфекции
  Поради факта, че лазерната епилация на бикини зоната премахва космите без да поврежда кожата, риска от инфекции е по-малък в сравнение с други методи за епилация.
 3. Дълготрайност 
  Лазерна епилация на бикини зона е единственият метод, който може да ви гарантира премахването на космите за много дълъг период като ви спестява време и пари.

Лазерна епилация на горна устна

Въпреки че има много части на тялото, където може да се извърши тази процедура, лазерната епилация на горна устна е една от най-често търсените зони. Лазерната епилация е много ефективна в тази зона, тъй като космите са много фини и трудни за отстраняване с други методи.

Когато космите на горната устна се махат с традиционни методи като бръснене, използване на кола маска или епилатор, може да се стигне до някои нежелани ефекти. Това може да включва:

 • Късане на косъма – космите на горната устна са тънки, те могат да се скъсат, а не да се премахнат от корена. Често пъти в следствие на накъсването космите започват да изглеждат като избръснати и да си личат тъмни точици. 
 • Раздразнения на кожата – традиционните методи за махане на косми от горната устна могат да доведат до раздразнения на кожата, като зачервяване, опъване и дори обрив.
 • Увеличаване на риска от пигментация – когато космите на горната устна се махат с традиционни методи, е възможно да се получи нежелана пигментация на кожата.

Всички тези проблеми могат да се избегнат чрез лазерната епилация на горната устна, която премахва космите без да наранява кожата. Това ще доведе до гладка и нежна кожа на горната устна без риска от нежелан ефект.

лазерна епилация на зона крака

Лазерна епилация на крака

Краката са една от най-популярните зони за лазерна епилация. Нежеланите косми по краката могат да бъдат неприятни и да предизвикват дискомфорт при носене на къси панталони или поли. Космите на краката са трудни за почистване и отнемат повече време, защото площта на третиране е по-голяма. Лазерната епилация обаче се извършва по-бързо и ефективно. Това е особено полезно, ако имате нужда да се подготвите за лятото или за специален повод.

Жените са се борили с нежеланите косми по краката дълги години. Но благодарение на технологичните промени в козметичната индустрия, днес можем да се справим с този проблем по-лесно от всякога. Лазерната епилация на краката е един от най-предпочитаните методи за премахване на косми по краката. 

След като завършите серия от процедури, можете да се наслаждавате на гладка и обезкосмена кожа до 6 месеца или повече.

От коя зона да започна с лазерна епилация

Лазерната епилация във Варна е предпочитана от все повече хора. Независимо от зоната, която изберете, е важно да се обърнете към професионално студио, където работят добре обучени терапевти, използващи най-качествена апаратура.

В заключение, лазерната епилация е изключително ефективен метод за премахване на нежеланите косми по тялото. Най-популярните зони за лазерна епилация са подмишниците, областта на бикините, горната устна, крака и ръце. Естествено този метод за обезкосмяване е ефективен и за всички окосмени зони. Независимо от това коя изберете, може да се обърнете към специалистите на студио Impulse за безплатна консултация. 

Звучи Ви добре? Оставете ни контакт за връзка и ще се свържем с Вас!