blond girl in a field

Има ли ефект от лазерна епилация върху светли косми?

Лазерната епилация ще има ефект върху светли косми, съдържащи тъмен пигмент. Ефектът ще е много слаб или никакъв върху фини косми, които са светлоруси, рижи, сиви или бели. Тези косми няма да съдържат достатъчно пигмент, в който лазерът да проникне.

Лазерът използва тъмния пигмент на косъма (меланин) като мишена. Колкото повече меланин се съдържа в един косъм, толкова повече топлина ще погълне той от лазерния лъч. Когато лазерният лъч достигне кожата, светлината на лъча се отвежда в стъблото на косъма и силна топлина се спуска до фоликула на косъма. Тази топлинна атака прекъсва снабдяването на косъма с кръв и кислород.

За да работят ефективно лазерите върху по-светли косми е необходимо те да бъдат използвани с по-висока интензивност. Професионалното медицинско  лазер оборудване позволява употребата на по-интензивни лазерни лъчи по възможно най-безопасен за Вашата кожа начин. Благодарение на вградените си охлаждащи системи, те поддържат кожата Ви с нормална температура, изстрелвайки топлинни атаки във вътрешността на косъма.

Плътността на косъма също определя ефективността на процедурата.

Колко процедури ще са нужни за по-светли косми?

Дори при по-светли косми, с медицинският лазер са възможни фантастични резултати, но може би ще е необходимо малко повече време за тяхното постигане. При повечето клиенти със светло окосмяване броят на процедурите може да достигне до 8 и повече процедури. Ние ще Ви консултираме и ще започнем с лазерните процедури само ако сме сигурни, че цветът на Вашето окосмяване е достатъчно тъмен, за да се повлияе от лазера.

Запишете си час още сега. Нашият екип ще Ви даде необходимите насоки.