Как да се подготвим за манипулация?

Лазерната епилация е най-удобният и ефективен начин за премахване на нежеланото окосмяване безвредно, без болка и неудобна поддържка. Можете да се наслаждавате на живота  без да се притеснявате за вашата кожа. Процесът на лазерно обезкосмяване включва прилагането на концетриран лъч светлина в космения фоликул, което деактивира способността на косъма да расте, без да уврежда околната кожа и тъкани.

Подготовката за предстоящата порцедура лазерна епилация е съществена част от успешнния й завършек.

Защо консултацията със сертифициран терапевт преди лазерна епилация е толкова важна?

Първото нещо, което е необходимо да се направи преди процедура по лазерна епилация, е да се обърнете към специалист – терапевт или дерматолог. Той помага за определяне на типа кожа, има ли противопоказания за този метод и  дава препоръки относно конкретния тип кожа и окосмяване.

Важно е да споделите с терапевта  своята медицинска история, включително употреба на лекарства, история на кожни заболявания, както и евентуални проблеми при  минали процедури за епилация. Обсъдете рисковете, ползите и очакванията, включително какво може и какво не може да направи за вас посредством лазерната епилация.

Посъветвайте се с вашия терапевт какви лекарства да избягвате преди процедурата!

Някои лекарства с рецепта и конкретни антибиотици са фотосенсибилизиращи. Приемът им по време на процедура може да доведе до хиперпигментации в последствие. Нужно е да уведомите терапевта си ако приемате такива. За да прецените дали е безопасно да пристъпите към процедура, моля консултирайте се с Вашия лекар!

При наличие на разширени вени, хронични заболявания като диабет и други,трябва да се консултирате с вашия терапевт за специфичните изисквания при този вид болест.

Консултирайте се с вашия терапевт колко сесии са ви нужни за пълното отстраняване на окосмяването. Важно е да се спазва честотата и интервалите на терапиите, за да се получи максимален ефект.

Как правилно да обработим зоната преди лазерна епилация?

Преди процедурата, зоната е необходимо да  бъде избръсната предния ден или в деня на процедурата като в деня на процедурата е препоръчително да има дължина на косъма около 1- максимум 2 мм.

Терапевтите предупеждават, че ако косъмчетата в зоната за третиране са наболи, това може да доведе до прекалено бързо загряване на кожата, както и до недостатъчно проникване на енергията в дълбочина. Допълнително е и факта, че безопасната и безболезнена процедура се постига в режим “In motion”, при който накрайника се плъзга непрестанно по кожата. При неизбръсната кожа това движение няма да бъде толкова комфортно, колкото следва да е.

Между две процедури премахвайте косъмчетата единствено с бръснене или подстригване. Не се тревожете – космите ви няма да загрубеят и потъмнеят, а няма и да се сгъстят. Напротив – още след първата процедура не само ще станат по-редки, но и по-фини и с много по-бавен растеж.

За да е ефикасна процедурата, косъмът трябва да е свързан с корена си. Причината е, че лазерната светлина се поема от меланина в косъма, провежда се до корена, там се превръща в силна топлина и унищожава фоликула. Ако космите са скоро отскубвани, няма корен. А няма ли корен – няма ефект. Затова забравете за пинсетата!

Може да използвате бръснач или тример (също и ножичка за зоните по лицето), но в никакъв случай депилиращ крем. Той съдържа киселина, която уврежда кожата и може да предизвика реакция с лазера. Ако сте ползвали такъв крем за зоната, която ще се третира изчакайте поне 7 дни преди процедурата. И задължително кажете на терапевта, за да го има предвид.

Защо трябва да внимаваме със слънцето и солариума преди и след процедура?

Абсолютно забранено е излагането на слънце на третираната зона (солариум), минимум 3 дни преди и след процедура.

Не посещавайте солариум и не използвайте никакви форми на изкуствен тен минимум две седмици (или колкото може по-дълго време) в периода.

Медицинският александритен лазер  за обезкосмяване се цели в меланина в косъма с много силна енергия. Когато в кожата има толкова меланин, колкото и в косъма (или повече), може да се предизвикат пигментации или изгаряния.

Лосиони и ексфолианти - защо да ги избеягваме?

В деня на лазерната си епилация не нанасяйте лосиони или друга козметика в зоната. Всяка козметика има различно съдържание, а понякога в нейния състав се включват киселини, спирт или други вещества. Те могат да предизвикат неприятна реакция на кожата по време на или след лазерна епилация. Ако дойдете с нанесена козметика, ще загубим време за премахване. Най-добре вземете душ и елате с напълно чиста кожа.

Не използвайте ексфолианти 10 дни преди и след лазерна епилация. Всяка ексфолиация предизвиква мини наранявания на кожата, които могат да доведат след процедурата по обезкосмяване до неприятни реакции. Такива са например раздразнения, сухота или усещане за опъване, а понякога дори изгаряне. Затова щадете кожата си и оставете по-дълъг период между двете процедури.

Нанасяйте фотозащита поне SPF 50 в третираната зона всеки ден по време на целия курс епилация. Така ще запазите зоната от почерняване и изгаряне.

Въздържайте се от употреба на иритиращи субстанции в зоната за третиране преди процедура и след това!

С какво още да се съобразим преди епилация?

Консултирайте се с вашия специалист, ако са Ви поставяни естетични инжекции в третираната зона, в последните 6 месеца!

Ако имаме татуировки  е задължително те да се покрият със специални лепенки преди процедурата, за да се избегне изгаряне. Тъмните татуировки поглъщат голямо количество лазерна енергия поради специфичните багрила, с които са направени

Терапевтът трябва да направи тест преди самата процедура!

За да са оптимално ефективни процедурите е препоръчително стриктно да се спазват интервалите между отделните лазерни терапии.

Зони като мишници, интим, гръб и гърди се подлагат на епилация на 6-7 седмици, крака и ръце на 8-9 седмици, лице на 4 седмици.

Посочените времеви интервали за епилация на отделните зони са валидни за апаратурата и процедурите, които се правят в студио за лазерна епилация Impulse!

ИЗВОДИ

Отложете епилацията с лазер при бременност, кърмене, разширени вени, открити рани, кожни инфекции, херпес, прием на фотосенсибилизиращи лекарства, напр. тетрациклините и хинолоните, сулфонамиди, някои антидепресанти и т.н.

За успешен курс на лазерна епилация приемаме този, който оставя кожата видимо гладка. И не забравяме, че не можем да третираме прозрачни косми и мъх, както и бели старчески косми. Причина за това е, че те нямат меланин, ето защо трябва да започнете лазерната си епилация навреме.

За максимален ефект потърсете детайлна и напълно безплатна консултация с нашите специалисти преди започване на курс от лазерна епилация. Не скривайте от тях нищо, което засяга обезкосмяването ви. Споделете задължително, ако приемате редовно някакви лекарства или ако използвате кремове от медицински характер. Нашият експертен екип ще ви даде най-добрия индивидуален съвет как да се подготвите и какво да очаквате.

Ако имате още въпроси или колебания, обадете ни се. екипът ще Ви помогне с консултация