Лазерно подмладяване

Начало » Лазерно подмладяване и какво е важно да знаем за него?

Лазерно подмладяване

Лазерно подмладяване и какво е важно да знаем за него?

Какво е Лазерно подмладяване?

Лазерното подмладяване е високо технологична, нетравматична процедура, която намалява белезите на стареене, като постига перфектен, свеж вид на кожата. Чрез нея се постига комплексно третиране на всички белези, вследствие на генетични, възрастови промени или фотостареене – розацея, разширени пори, пигментации, неравности по релефа, фини бръчки. Процедурата е доказано ефективна за стимулиране синтеза на нов колаген.

Каква е целта на процедурата?

Лазерно подмладяване е процедура имаща за цел да придаде подмладен вид на кожата, да подобри състоянието ѝ, да намали белезите причинени от акне, варицела или наранявания. Това е метод, който намалява появата на фини линии и бръчки около очите, устните и бузите. Колагеновите и еластиновите фибри, както и хиалуроновата киселина са основните структури в дермата, отговорни за еластичността и хидратацията на кожата. С напредване на възрастта и излагането на ултравиолетова радиация, колагеновите и еластиновите фибри се отпускат. Намалява тяхната еластичност, както и производството на хиалуронова киселина.

Как протича процедурата?

При процедурата лазерно подмладяване, горния слой на дермата се загрява до определена температура и тя променя своята структура. Този процес стимулира фибробластите да произвеждат нови колагенови и еластинови нишки. Малките кръвоносни съдове се редуцират, пигментациите изсветляват, разширените пори се свиват, кожата видимо се изглажда и фините бръчици намаляват. На местата с атрофични белези състоянието на кожата видимо се подобрява.

За кого и къде е подходяща да се прави процедурата?

Процедурата е подходяща за всеки тип кожа и кожа с тен през цялата година, без опасност от пигментиране. Може да се прилага в различни зони на тялото.В областта на лицето, шиятa, деколтето, ръцете, както и други части от тялото.

Каква апаратура използваме за лазерно подмладяване?

Ние използваме лазер от най-висок клас Серията Gentle Pro – златният стандарт за
лазерна епилация при всички типове кожа. Това е лазерна платформа с двойна дължина
на вълната, която комбинира най-бързия и най-мощен 755 nm александритен лазер със
също толкова мощен 1064 nm Nd:YAG лазер за високоефективни възможности за
лечение по отношение на скорост, ефикасност, лекота на използване, производителност,
безопасност и удовлетвореност на пациента.

Какво да очакваме след процедурата Лазерно подмладяване?

Процедурата е комфортна, затопляща и релаксираща за пациента. След процедурата е възможно леко зачервяване, което изчезва до няколко часа. Не се налага прекъсване на ежедневния ритъм на работа и дейност. Препоръчително е ползването на слънцезащитен крем. За постигане на оптимален резултат са необходими от 4 до 6 процедури през 4 седмици.

Кога НЕ може да си правим Лазерно подмладяване?

Процедурата не се препоръчва при:

– Херпес
– Кожни инфекции в третираната зона
– По време на антибиотично лечение на кожен проблем
– Минимум 4 седмици след химичен пилинг
– Злокачествени кожни образувания
– Бременност
– Епилепсия