Апаратура

технологията Elysion Pro

Elysion Pro премахва нежеланото окосмяване от всички типове кожа (от 1-ви до 6-ти фототип, според скалата на Fitzpatrick), през цялата година. Това е единственият диоден лазер, с който епилацията може да продължи и през лятото.

Докато само допреди няколко години не съществуваше технология, която няма сезонност, всички лазери на пазара можеха да се ползват само в есенно-зимния сезон и кожата не биваше да се излага на слънце седмици наред след процедурата, то днес не е така. Испанската технология Elysion може да се използва и през лятото, като кожата не бива да се излага на слънце само 1-2 дни.  Отзивите на клиенти са изключително положителни, касаещи постепеното подобрение и редуциране на окосмяването на третираната зона, веднага след първата процедура, с дълготрайни резултати.

Апаратът притежава охлаждаща система, която предпазва кожата от високите температури и създава приятно усещане на кожата, което прави процедурата комфортна.

Епилация без ограничения

процедури

Процедурите с Elysion позволяват ефективно премахване на косми дори от най- чувствителнaта зона, а именно – тази на лицето. Подходящата дължина на вълната гарантира достигането до точната дълбочина на фоликулите.

фоликули

Elysion Pro разрушава фоликула
перманентно, като атакува космите в анагенна фаза (фаза на растеж). Разрушаването им е оптимално точно когато са в тази фаза. Неактивните
фоликули я достигат при следващи сесии на процедурата.

ефект

Постига се дълготрайно обезкосмяване, за кратък период от време, като едновременно се подобрява и състоянието на кожата. Премахват се така наречените „обърнати косми“ , както и видимо се подобряват проблеми с фоликула, циреи, пъпки и пр.

Манипулацията е напълно безопасна, безболезнена и толерантна към кожата, когато се изпълнява от професионалист. Пациентите усещат леко боцкане и загряване. Страничните ефекти са минимални, и зависят от чувствителността на кожата. Най-често се получава леко зачервяване, което преминава бързо.

Броят на процедурите се влияе от вашия фототип на кожата, цвят на косъма, третираната зона и спецификите на всеки клиент. Продължителността на сесиите зависи от третираната зона, но варира между 5 мин за горна устна до 1 час за цели крака.

elysion pro laser unit

мерки преди манипулация

  • Не епилирайте зоните с кола маска, минимум 12 дни преди процедура
  • Избягвайте излагане на слънце на третираната зона (солариум), минимум 3 дни преди и след процедура
  • Препоръчително е седмица преди процедурата да не се изполват лосиони за изкуствен тен.
  • Препоръчително е зоната да бъде обръсната ден преди процедурата
  • За превенция се препоръчва висок фактор слънцезащитен крем.

често задавани въпроси

и техните отговори

Лазерната епилация представлява енергия, която се абсорбира от меланина на косъма, преобразувайки се в топлина. Тя бива отвеждана по космения фоликул до корена, прекъсва връзката му с кръвоносните съдове и капиляри като по този начин той не може да бъде захранен и това възпрепятства образуването на нови косми.

И при двете процедури е характерна енергия, чиято цел е да унищожи косъма. При фотоепилацията обаче тази светлина не се абсорбира изцяло от меланина на косъма, тъй като е с различна дължина на вълната и се разпръсква и по кожата. Рискът от изгаряне е по-висок, а ефективността е по-ниска. При лазерната епилация говорим за селективна фототермолиза, т.е. енергията се абсорбира изцяло от меланина на косъма и това води до топлинно разрушаване на космения фоликул и дълготрайно обезкосмяване.

Ако преди години лазерната епилация се е свързвала с това, че е изключително болезнена процедура, то сега нещата са съвсем различни. С новото поколение лазери като Elysion Pro тя е не само безболезнена, но и изключително приятна. Апаратът притежава охлаждаща система “Cristal freeze”, която гарантира максимален комфорт на кожата по време на процедурата.

Някои апарати за лазерна епилация не са подходящи през летните слънчевите дни и една от причините е високият риск от пигментация на кожата. При Elysion Pro този проблем е сведен до минимум. Не само, че няма риск от пигментация, ако спазвате инструкциите на нашите терапевти, но и не е необходимо да прекъсвате Вашата сесия през лятото. Процедурите са подходящи през всеки сезон и за всеки тип кожа.

Кожата се състои от три слоя – епидермис (външен), дерма (среден) и хиподерма (вътрешен) като под хиподермиса са структурирани нашите тъкани, мускули, органи и кости. Дължината на вълната при лазерната епилация достига едва до дермата, като нейната цел е само и единствено космения фоликул и по никакъв начин не достига и не засяга органи и тъкани.

Още след първата процедура, голям брой от космите „изпадват“ между 10-я и 14-я ден и на тяхно място не поникват нови косми. Идеята да се направят от 6 до 8 процедури изхожда от това, че космите растат на фази и се повлияват тези, които са във фаза на растеж. 2-ра процедура следва да се направи след около 30 до 60 дни, според окосмяването и зоната на третиране. След всяка следваща процедура времето помежду им се увеличава. След необходимия брой процедури се постига резултат на дълготрайно обезкосмяване и е необходима поддръжка веднъж до два пъти годишно.