Диоден и aлександритен лазер

Начало » Апаратура

GentleLase Pro Candela - най-добрият александритен лазер

Александритен Лазер във Варна - Candela Gentle Lase Pro

GENTLE LASE PRO CANDELA  е най-добрият медицински александритен лазер в света.

Това е златният стандарт в лазерната епилация и най-модерната система за лазерно обезкосмяване. 

GentleLase Pro Candela е най-бързият александритен лазер с най-кратката продължителност на импулса – само 3 милисекунди.

GentleLase Pro Candela разполага с патентована, охлаждаща система с криоструя, която прави процедурата една от най-безболезнените в сравнение с всички останали методи за обезкосмяване. При лазерна епилация с александритен лазер не се използва контактен гел, както при повечето модели лазери за епилация. 

процедури с александрит

Всяка процедура трае от 2 до 30 мин. в зависимост от големината на третираната зона.

89% по-малко косми след курс от около 6 процедури!

Лазерната епилация с Gentle Lase Pro Candela  е подходяща за всеки тип кожа и за всички зони: горна устна и брадичка, подмишници, крака, интимна зона, ръце, гръб, гърди, цяло тяло.

ефект от лазерна епилация

Единственият александритен лазер в света, който унищожава успешно тънките и светли косми.

GentleLase Pro Candela премахва подкожни и обърнати косъмчета.

трайно обезкосмяване

Gentle Lase PRO Candela е базирана технология с индустриален опит повече от 2 десетилетия, който гарантира качествени и бързи резултати при провежданите сесии. Минимален риск и дискомфорт.

Primelase – най мощният диоден лазер за епилация

Диоден лазер във Варна - Prime Lase Cocoon

Primelase апарат за лазерна епилация е диодна лазерна платформа с най-голямата пикова мощност сред познатите диодни лазери в естетичния сектор – до 4800W. Тя предлага много добра комбинация от дължини на вълните с висока мощност и ултра къса продължителност на импулсите.

Лазерът има широк диапазон на проникване, като по този начин предлага най-доброто решение за всички типове кожа и косми.

Устройството предлага безконкурентни резултати още от първата сесия. Основната разлика между него и останалите диодни лазерни платформи е, че позволява използването на кратки импулси с висока контролирана енергия и скорост за максимално добри резултати. Уредът гарантира високи нива на безопасност, рентабилност и ефективност по време на работа с него.

охлаждане за лазерна епилация без болка

Primelase използва системата за охлаждане на епидермиса – “crystal freeze”. Тя автоматично регулира температурата по време на епилация, за да бъде процедурата безопасна и безболезнена за клиентите. Позволява охлаждане на зоната между импулсите.

Системата поддържа постоянна температура от +5 градуса по Целзий на повърхността на апликатора, независимо от температурата в стаята или от температурата на самата кожа.

предимства на диоден лазер

 • най-мощният диоден лазер в света
 • безболезнена епилация
 • може да се ползва целогодишно, дори през лятото
 • предпазва кожата от загряване и таргетира единствено космения фоликул
 • изключително мощен и прецизен в параметрите си
 • успешно премахва тънки косми – тип мъх
 • отстранява както тъмни и дебели косми, така и по – светли и тънки косми
 • 3 дни след излагане на активно слънце или солариум вече можете да се подложите на епилация
 • подходящ за тъмни кожи и кожи с тен

защо точно този диоден лазер

Защо да изберем PRIME LASE HR EXCELLENCE?

Подходящ за тъмни кожи и кожи с тен. Подходящ за дълбоко разположени космени фоликули

Епилация без ограничения

Манипулацията е напълно безопасна, безболезнена и толерантна към кожата, когато се изпълнява от професионалист. Пациентите усещат леко боцкане и загряване. Страничните ефекти от лазерната епилация с диоден лазер са минимални, и зависят от чувствителността на кожата. Най-често се получава леко зачервяване, което преминава бързо.

Броят на процедурите се влияе от вашия фототип на кожата, цвят на косъма, третираната зона и спецификите на всеки клиент. Продължителността на сесиите зависи от третираната зона, но варира между 2 мин за горна устна до 1 час за цели крака.

диоден лазер за епилация
обезкосмени крака - мерки преди лазерната епилация

Мерки преди лазерна епилация

 • Не епилирайте зоните с кола маска, минимум 12 дни преди процедура
 • Избягвайте излагане на слънце на третираната зона (солариум), минимум 3 дни преди и след процедура
 • Препоръчително е седмица преди процедурата да не се изполват лосиони за изкуствен тен.
 • Препоръчително е зоната да бъде обръсната ден преди процедурата
 • За превенция се препоръчва висок фактор слънцезащитен крем.

Често задавани въпроси

и техните отговори

Лазерната епилация представлява енергия, която се абсорбира от меланина на косъма, преобразувайки се в топлина. Тя бива отвеждана по космения фоликул до корена, прекъсва връзката му с кръвоносните съдове и капиляри като по този начин той не може да бъде захранен и това възпрепятства образуването на нови косми.

И при двете процедури е характерна енергия, чиято цел е да унищожи косъма. При фотоепилацията обаче тази светлина не се абсорбира изцяло от меланина на косъма, тъй като е с различна дължина на вълната и се разпръсква и по кожата. Рискът от изгаряне е по-висок, а ефективността е по-ниска. При лазерната епилация говорим за селективна фототермолиза, т.е. енергията се абсорбира изцяло от меланина на косъма и това води до топлинно разрушаване на космения фоликул и дълготрайно обезкосмяване.

Ако преди години лазерната епилация се е свързвала с това, че е изключително болезнена процедура, то сега нещата са съвсем различни. С новото поколение лазери като Prime Lase тя е не само безболезнена, но и изключително приятна. Апаратът притежава охлаждаща система “cristal freeze”, която гарантира максимален комфорт на кожата по време на процедурата.

Някои апарати за лазерна епилация не са подходящи през летните слънчевите дни и една от причините е високият риск от пигментация на кожата. При Prime Lase този проблем е сведен до минимум. Не само, че няма риск от пигментация, ако спазвате инструкциите на нашите терапевти, но и не е необходимо да прекъсвате Вашата сесия през лятото. Процедурите са подходящи през всеки сезон и за всеки тип кожа.

Кожата се състои от три слоя – епидермис (външен), дерма (среден) и хиподерма (вътрешен) като под хиподермиса са структурирани нашите тъкани, мускули, органи и кости. Дължината на вълната при лазерната епилация достига едва до дермата, като нейната цел е само и единствено космения фоликул и по никакъв начин не достига и не засяга органи и тъкани.

Още след първата процедура, голям брой от космите „изпадват“ между 10-я и 14-я ден и на тяхно място не поникват нови косми. Идеята да се направят от 6 до 8 процедури изхожда от това, че космите растат на фази и се повлияват тези, които са във фаза на растеж. 2-ра процедура следва да се направи след около 30 до 60 дни, според окосмяването и зоната на третиране. След всяка следваща процедура времето помежду им се увеличава. След необходимия брой процедури се постига резултат на дълготрайно обезкосмяване и е необходима поддръжка веднъж до два пъти годишно.