CryoPen

Начало » Kриопен – иновацията в областта на дерматологията и козметологията

CryoPen

Kриопен – иновацията в областта на дерматологията и козметологията

Какво е КриоПен и какви чудеса върши този уред?

КриоПен (от английски – cryo, замразяване/терапия със студ и pen – химикалка) е иновативно медицинско устройство, което вследствие на азотен оксид под налягане, напълно безболезнено, безкръвно премахва ефикасно доброкачествени образувания по кожата като: кондиломи, папиломи, слънчеви петна, старчески петна, хемангиоми, кисти, ксантелазми, фиброми, брадавици, кератози, контагиозни моллуски, кокоши тръни, келоидни белези и др.

Как работи уреда?

КриоПен излъчва фина струя от азотен оксид под високо налягане, която позволява да се работи с точност до милиметър да се премахне желаното обазувание. С него няма да има опасност от засягане на околна тъкан и причиняване увреждане на здрава тъкан. Това устройство е изключително акуратно и практично.

Какво премахва КриоПен?

КриоПен има невероятна прецизност и деликатно третира и най-малките брадавици, хемангиоми, пигментни петна, актинични и себорейни кератози, соларно лентиго (и много други) за секунди. И всичко това без увреждане на здравата тъкан.
Бенки не се премахват с КриоПен.

Колко време трае процедура с КриоПен?

КриоПен е уред за третиране на всички релевантни кожни дефекти по бърз и ефективен начин. Пенетрацията, или иначе казано проникването в тъканта, е със скорост 5 секунди за 1 милиметър до ниво от 5-6 мм в една терапевтична сесия. Следователно, процедурите обикновено траят от 5 до 25 секунди и престоят на пациентите в клиниката трае само няколко минути

Какво следва след това?

В рамките на от 5 дни до 2 седмици в зоната на третиране ще се образува коричка, която последствие ще падне. До 6 седмици след манипулацията е добре да се осъществи преглед на мястото на апликиране на криоагента и ако е необходимо – повторно третиране за окончателното му отстраняване.

Какви са противопоказанията за КриоПен?

Противопоказания за криотерапията са тежки възпалителни процеси по кожата, висока температура, лечение с кортикостероиди, онкозаболявания, тежки общи състояния на организма.