Лазерна епилация

Начало » Информация за лазерната епилация

Какво е лазерна епилация?

Лазерът излъчва светлина (енергия), която премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки космите в анагенна фаза (фаза на растеж). Импулсите на лазера се абсорбират от меланина на косъма и биват отвеждани до корена, който се унищожава чрез силно нагряване, без да има вредни последици за околните тъкани.

Лазерна епилация в света се практикува едва от около 17 години. Съвсем нормално е, след качествено проведена сесия с лазерна епилация, продължителността на ефекта да е повече от 10 години (след последната процедура).

Иначе казано, при успешно проведена терапия, окосмяване в третираните зони не би следвало да се появи за 10 и повече години!

Важен е не само апаратът, но и терапевтът, който извършва процедурата. Добрите познания по анатомия на косъма и анатомия на самия апарат, са от съществено значение за ефикасността на процедурата и безопасността на вашето здраве.

Лазерната епилация е изключително ефективна за всички зони: лазерна епилация на подмишници, лазерна епилация на горна устна, лазерна епилация на лице, лазерна епилация на крака, лазерна епилация на интим (бикини зона).

Добрата новина е

С Prime Lase може да провеждате лазерни процедури целогодишно, без да прекъсвате започнатата сесия. Един от малкото апарати, които са подходящи за третиране на нежеланото окосмяване дори през летния сезон.

Ефективност

Ефективността на лазерната епилация може да бъде повлияна от различни фактори:

Как да се подготвим за лазерната епилация?

Методът за обезкосмяване преди процедурата трябва да е чрез бръснене или крем – депилатоар. Ако сте използвали кола маска или друг метод чрез отскубване на космите, то следва да се изчака около 12 дни преди процедурата, като през това време е добре да използвате горепосочените методи. Препоръчва се зоната да бъде обръсната ден преди процедурата.

Не се третират зони с татуировки, тъй като татуировката може да се повреди, както и зони с бенки. Процедурата може да се извършва в зона, която се намира най-малко  на 2.5 см разстояние от татуировка. Процедури не се прилагат върху тестиси при мъжете.

Лазерната епилация може да бъде противопоказна при бременност, екземи, дерматити и хепатит!

Заявка за безплатна консултация

  Запазване на час за лазерна епилация

  МИТ 1: МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА РАК НА КОЖАТА

  Лазерната епилация се предлага в световен мащаб, като метод за отстраняване на нежелано окосмяване от около 20 години, и досега няма известен случай на рак на кожата, вследствие на третиране с лазер за епилация. Лазерната енергия се използва в медицината от почти 50 години и се е доказала като абсолютно безвредна.

  МИТ 2: ВРЕДИ НА ЯЙЧНИЦИТЕ ПРИ ЖЕНИТЕ

  Абсолютно невъзможно! Импулсът е толкова слаб, че най-дълбокото място на което може да проникне, е около 7 мм до 1 см в косъма. Той не достига луковицата на косъма. Технологията на лазера е разработена така, че светлината се трансформира в топлина и всъщност тя достига и унищожава луковицата на косъма. Невъзможно е импулсът да достигне който и да било вътрешен орган.

  МИТ 3: МОЖЕ ДА ПОПРЕЧИ НА ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ

  Няма доказателства, които да сочат, че лазерната епилация може да причини пряко или косвено безплодие, поради особеностите на технологията. Тъй като импулсът е изключително слаб, той по никакъв начин не може да засегне яйчниците, матката или който и да било друг вътрешен орган.

  Митове за лазерната епилация