лазерна епилация за пръв път

Ако планирате да се подлагате на лазерна епилация за първи път и все още се колебаете, можем отговорно да заявим, че определено си заслужава. Лазерната епилация помага на жени и мъже да забравят завинаги за нежеланото окосмяване по тялото. Още след първата процедура ще забележите резултати, тъй като нежеланите косми по тялото ще започнат да се изчезват.

Съществуват много митове за лазерната епилация. На в дългосрочна перспектива, този начин на премахване на космите е по-дълготраен и по-евтин от кола маска или бръснене. Освен това, осигурява почти перманентно отстраняване на космите и повече няма да ви се налага да си губите времето в премахването им. Лазерната епилация е най-добрият избор, тъй като процедурата премахва проблемите с подкожните косми и не е болезнена, както други методи за епилация.

Не губете повече време! Запазете си час за първа процедура  в най-доброто Студио за лазена епилация във Варна – Impulse.  

Как работи лазернaта епилация?

Лазерната епилация използва принципа на селективна фототермолиза. Съчетаването на определена дължина на вълната и продължителност на импулса позволява на лазера да насочи светлинната енергия към конкретен обект на повърхността на кожата, без да поврежда околната тъканЛазерът излъчва светлинна енергия, която цели пигмента в косъма. След като меланинът абсорбира енергията, тя се пренасочва към космените фоликули. Там се превръща в топлинна енергия и разрушава фоликула, причинявайки спиране на по-нататъшния растеж на космите.

Ако ще си правите лазерна епилация за първи път е важно е да се отбележи, че това не е еднократна процедура. Космите се намират в различни фази на растежа. Това изисква повече от една сесия, за да се постигнат оптимални резултати. Обикновено се препоръчват серия от процедури на интервали от няколко седмици. Така се намалява растежът на космите и се постига по-дълготраен ефект.

Траен ли ефектът от лазерната епилация?

Лазерната епилация е метод за намаляване на растежа на космите в дългосрочен план. Тази процедура редуцира космите до 90%. Резултатите от за премахване на косми чрез професионални лазери са различни при всеки човек. Влияние оказва и избраната зона.

Тенът на кожата, типът на косата, цветът на косъма, генетиката, нивата на хормоните и други фактори влияят върху резултатите от лазерната епилация. 

Колко време отнема първата процедура по лазерна епилация?

Продължителността на лазерната сесия ще зависи от големината на третираната област. Няма значение дали правите лазерна епилация за пръв път или вече сте минали някои процедури. Обработването на малка зона като подмишниците ще отнеме малко време. От друга страна, големи зони като лазерна епилазия на крака ще изискват повече.

 

Боли ли по време на първата процедура?

Ако до сега сте използвали традиционните начини за обезкосмяване, смело можем да кажем, че те са много по-болезнени. Болката е субективно понятие. Всеки човек има различен праг към болка. Въпреки това, можем да твърдим, че отстраняването на космите чрез лазерна епилация не е болезненоНай много може да усетите лек дискомфорт, който е напълно поносим. 

Какво да очаквате след лазерна епилация за пръв път?

След като сте се решени да направите лазерна епилация за пръв път, може да се интересувате, какво да очаквате след процедурата. Лазерната епилация е ефективен метод за дълготрайно премахване на нежеланите косми, но важно е да бъдете информирани за възможните реакции на кожата и как да се справите с тях.

В продължение на 24 до 48 часа след след лазерна епилация за пръв път

След първата процедура по лазерна епилация, може да изпитате някои временни реакции на кожата. Обикновено, в рамките на 24 до 48 часа след процедурата, кожата може да бъде по-чувствителна и леко раздразнена. Зачервяването на кожата в третираната зона е нормално. За да се справите с това, трябва да избягвате горещи душове, сауни и интензивни физически упражнения, които може да допринесат за повече раздразнение. Можете да приложите гел от алое вера, който ще помогне за успокояване на кожата. 

Седмица след процедура по обезкосмяване с лазер

Седмицата след първата процедура ще забележите изпадане на косми. Това е напълно нормално и не трябва да се бърка с нов растеж. Не трябва да се използват кола маска или пинцети.

3 до 4 седмици след лазерна епилация

Третираната зона ще бъде гладка за около четири до шест седмици след първата сесия за лазерно отстраняване на косми. След този период пациентите ще забележат малки фини косми, които отново започват да растат. Трябва да се избягва премахването на тези косми чрез други методи, тъй като те ще бъдат обект на следващата процдура, която трябва да се извърши около това време.

В рамките на 3 месеца след вашата първа лазерна епилация

На този етап вече трябва да са минали поне две процедури, а космите на краката, бикини зоната, гърдите, лицето, подмишниците или ръцете, в зависимост от третираната зона, ще са намалели с поне 50%. Резултатите ще варират в зависимост от различния тип на кожата.

Лазерната епилация е сред най-често извършваните козметични процедури в страната поради своята ефективност и предимствата, които предоставя. Ако сте човек, на когото му се налага постоянно да отделя време за бръснене  или кола маска, определено трябва да се престрашите и да се възползвате от лазерната епилация.

Процедурите са бързи, ефективни и безболезнени, благодарение на най-модерния лазер с александрит и диодния лазер от последно поколение.

Благодарение на лазерната епилация ще открете удоволствието от гладката и красива кожа и то без нуждата от постоянни грижи за премахване на космите. Започнете пътя си към премахване на досадните косми с Лазерно студио Impulse!