лазерна епилация вреди

Време е да разбием митовете за лазерната епилация

Аз съм Диди, една от основателките на Студио „Импулс“. Бих искала да споделя с Вас част от знанията си за Лазерната епилация, придобити, както чрез многобройни обучения, така и чрез личен и професионален опит.

Всички сме чували най-различни митове за лазерната епилация. Предават се от уста на уста без каквото и да е научно обоснование, а много хора правят грешката да формират избора си единствено въз основа на тях. Време е да разбием тези митове по най-добрия начин – като се вслушаме не в слуховете, а във фактите.

5 мита за лазерната епилация, които създават грешни представи за процедурите по трайно обезкосмяване;

    • Мит 1  Лазерната епилация е вредна за кожата;
    • Мит 2 Лазерната епилация не е особено ефективна;
    • Мит 3 Преди епилация космите не бива да се бръснат;
    • Мит 4 Не е важно с какъв апарат се извършват лазерните процедури;
    • Мит 5 Резултатите се постигат бавно.

Лазерната епилация вреди на кожата

Лазерната епилация вреди на кожата – вероятно сте го чували много пъти, ние също… С цел да се уверите сами, че този мит не отговаря на истината, ще ви разкажем на какъв принцип работи лазерната технология за епилация.

Ключът се крие в инфрачервената светлина, която се абсорбира от организма благодарение на меланина. Меланинът се съдържа в тъмните косъмчета, като именно той е причината те да са повлияват най-силно от лазерните процедури. След това инфрачервената светлина прониква във фоликулите на косъмчетата под формата на топлина и ги изсушава. По този съвсем безвреден начин проблемът с нежеланото окосмяване е решен, а вие се радвате на гладка и красива кожа.

Дали лазерната епилация вреди на жената можете сами да си направите изводите, че отговорът е НЕ!

Лазерната епилация не е особено ефективна

Важно е да знаете, че броят на необходимите лазерни процедури е различен при всеки човек. Ето защо е силно препоръчително най-напред да се подложите на диагностика при специалист, който да ви посъветва колко процедури ще са необходими за вашата кожа. 

Успешната лазерна епилация зависи от няколко фактори – важно е да проведете процедурата в период, когато косъмчетата са в активен растеж. Това ще ви гарантира много по-добри резултати и дълготраен ефект, който ще се задържи с години.

Не бива да се забравя, че цветът на косъмчетата също е от значение – най-добре се повлияват тези с тъмен цвят. Допълнителен плюс е, ако кожата е светла, а те са черни или тъмни.

В случай, че кожата Ви е по-тъмна, а окосмяването светло – тогава ще са ви необходими малко повече процедури. Това обаче не бива да ви обезкуражава, защото технологиите непрекъснато се развиват. Един от най-иновативните диодни лазери за епилация, „Elysion“, с който ние работим, е способен да премахне нежеланото окосмяване от почти всеки тип кожа (от 1-ви до 6-ти фототип съгласно скалата на Fitzpatrick). Казано накратко – няма причина да не се радвате на гладка и красива кожа без нежелано окосмяване.

Преди епилация космите не бива да се бръснат.

Този мит не просто не отговаря на истината, а напълно й противоречи. Точно обратното – косъмчетата трябва да бъдат гладко избръснати преди лазерната процедура. В никакъв случай не бива да ги отстранявате с епилатор или кола маска, защото лазерната епилация няма да бъде успешна.

Много жени се притесняват от мисълта, че трябва да избръснат косъмчетата преди лазерната процедура, защото това ще ги направи по-многобройни, твърди и упорити. Истината е, че няма как косъмчетата да станат повече, възможно е единствено стеблото им да стане по-дебело, но предвид, че лазерната епилация изцяло ще ги премахне от корена – няма за какво да се тревожите. Косъмчетата не просто няма да станат повече и по-груби, а ще изчезнат. Ще откриете, че кожата ви е станала по-гладка, мека и нежна на допир.

лазерна епилация вреди и противопоказания

Не е важно с какъв апарат се извършват лазерните процедури

Това е поредното погрешно схващане, насадено от студиа, които предлагат евтини процедури и оставят разочаровани клиенти. С оглед дългогодишния ни опит, ние от студио „Impulse”, трябва да ви признаем, че качествените уреди за лазерна епилация, които ще осигурят дълготрайни и ефективни резултати, струват наистина скъпо и не могат да бъдат открити във всеки салон.

Именно поради тази причина домашните апарати също трудно биха могли дадат същите задоволяващи резултати, както при процедурите в професионално студио. Причината е, че много често те успяват единствено да загреят косъмчетата, така че да упаднат, но не и да постигнат дълготрайното им отстраняване.

Вече ви обяснихме как точно инфрачервената светлина прониква под формата на топлина до фоликула на косъма и го изсушава. Колкото по-добър е лазерът, толкова по-бързо този процес ще се осъществи, а проблемът с окосмяването се решава в дългосрочен план.

Най-добри в това отношение са лазерите, разработени с испанската технология „Elysion“, която използваме и ние, защото сме убедени, че нашите клиенти заслужават най-доброто, а красотата не търпи компромиси.

Резултатите от лазерната епилация се постигат бавно

Все още битува мита, че са необходими множество посещения в студиото, а  резултатите се постигат бавно. Истината е, че при качествено извършена епилация с лазер от висок клас, ще получите видими резултати още след първата процедура. Косъмчетата в активен растеж ще се повлияят почти веднага, а след още няколко процедури, в зависимост от вашия тип кожа, ще се разделите задълго с неприятните косъмчета. Определено процедурите в лазерно студио дават много по-бърз и видим резултат от алтернативните начини за обезкосмяване, които можете сами да си правите в къщи.

Вече знаете колко далече от истината са повечето митове за лазерната епилация, които сте чували. Въпреки това най-добрият начин за разбиване на митове е личният опит. Ето защо предлагаме да се уверите сами, като запишете час при нас на тел. 0884138105 или на https://www.studio-impulse.com/kontakt/ и се доверите на нашия опит и най-съвременните технологии, с които работим. Както всяко нещо в живота – красотата също се постига, а вие я заслужавате!