woman, bikini, lake-1822437.jpg

Лято е ! Искате да се чувствате комфортно по бански на плажа?

Всички си мечтаем за гладка и нежна кожа, особено в горещите дни, но въпросът е “Как да премахнем нежеланото окосмяване?Днес ще поговорим за премахването на косъмчетата от една изключително деликатна женска зона – бикини линия.

Вариантите тук са много като използването на епилатор, бръснач, кола маска, крем депилатоар, но всички тези начини имат краткотраен ефект и в резултат често получаваме загрубяла кожа, по-тъмни и враснали косъмчета.

Какво да правим тогава?

Трайно, ефективно и безболезнено решение за премахване на нежеланите косъмчета може да откриете в метода лазерна епилация на бикини зона, чрез който се третира директно космения фоликул.

Възможно ли е прилагането на този метод на една от най-нежните зони – бикини линията?

Тази част от тялото е тялото е изключително деликатна за епилиране и много често се поддава на раздразнение, но добрата новина е, че с апарата за лазерна епилация от ново поколение Elysion – Pro може да  атакуваме космите в анагенна фаза (фаза на растеж), дори и през летния сезон. Импулсите на лазера се абсорбират от меланина на косъма и биват отвеждани до корена, който се унищожава чрез силно нагряване, без да има вредни последици за околните тъкани.

Как да се подготвите за лазерна епилация на бикини зона?

Не излагайте зоната, която искате да третирате на пряка слънчева светлина и не посещавайте солариум, тъй като цветът на кожата Ви трябва да е максимално близък до естествения. Косъмчетата, които желаете да премахнем от бикини зоната не трябва да бъдат скубани с пинсета, кола-маска или махани с епилатори поне 20 дни преди лазерната епилация. Два или три дни преди процедурата отстранете косъмчетата с бръснач или крем депилатоар.

Кога мога да видя ефекта от лазерна епилация на бикини зона?

Резултатът е видим още след първата процедура, като голяма част от косъмчетата изпадат, а останалите стават по-редки.

Колко процедури са необходими за трайно премахване на косъмчетат от бикини зона?

Средният брой е между 4 и 6, като конкретната цифра зависи от фазата на растеж на косъмчетата в бикини зоната, цвета на кожата, хормоналния баланс на жената.

Кога трябва да се подложа на следваща процедура?

Обикновено интервалът между процедурите е между 3 и 5 седмици, като в момента, в който Ви се наложи да премахвате косъмчетата на 2-3 дни е подходящия да се свържете с вашия терапевт, за да си запишете час за следваща процедура. Много е важно да спазвате периодите, за да може с минимален брой процедури да се постигне желания ефект.

Звучи добре? Оставете ни контакт за връзка и ще се свържем с Вас!