young woman, beach, dress-1745173.jpg

Лазерна епилация през лятото! Възможно ли е това?

Желаете да се си направите процедури с лазер през лятото, но все още изпитвате съмнения дали това няма да навреди по някакъв начин на кожата Ви? В тази статия ще се опитаме да дадем отговори на повечето въпроси, които си задавате.

Коя е първата стъпка след като сте решили да си направите серия процедури лазерна епилация?

Първоначално се започва с диагностика и консултация, на която Ви даваме изключително много информация и съвети за вашия тип кожа.

Лазерна епилация през лятото – илюзия или самата истина?

С развитието на технологиите и навлизането на новото поколение системи процедурите с лазер през лятото станаха напълно възможни. Elysion – Pro е един от малкото апарати, които са подходящи за третиране на нежеланото окосмяване дори през летния сезон. С него можем да провеждаме  процедури целогодишно, без да се налага да прекъсвате започнатата сесия..

Кога можете да си направите лазерна епилация?

За да се радвате на отлични резултати е препоръчително да не се излага на слънце зоната, която ще се третира, 3 дни преди и 3 дни след манипулацията.

Лазерна епилация след солариум

Комбинацията между скорошен тен и обезкосмяване с лазер не е подходяща. В случая е без значение дали тенът е постигнат по стандартния път чрез излагане на слънчева светлина или чрез солариум. 

Лазерната епилация върху тъмна кожа

Ако тенът Ви избледнява бавно или по рождение имате по-тъмна кожа е възможно дори през лятото да се подложите на процедура лазерна епилация. С модерното поколение апарати за лазерна епилация като Elysion – Pro ние настройваме правилното количество енергия  и е напълно безопасно прилагането ѝ дори върху по-тъмен епидермис.

Какво да наблюдавате след първа процедура лазерна епилация?

Селективно се унищожават космените фоликули, които се намират в анагенна (млади, тепърва растящи косми) фаза на растеж. Топлината, която генерира апаратът се абсорбира от косъма чрез пигмента и се извежда до фоликула, като чрез по-високата температура се унищожават фоликулчетата, прекъсва се кръвоснабдяването им. Това, което се случва обаче е, че косъмчетата продължават да са в кожата ни, но в резултат на процедурата те се избутват като това става между 5-я и 15-я ден. Максималният период тези косъмчета да изпадат е около 2 седмици.

След периода на изпадане следва да няма нови косъмчета, тъй като ние вече сме обработили тези от тях, които са във фаза на растеж. Колко е дълъг този период зависи от зоната, на която сме правили лазерна епилация.

В заключение можем да кажем, че лазерната епилация през лятото е напълно възможна, като факторите, от които зависи крайният резултат са няколко:

  • Терапевтът, който е готов да проведе качествена консултация и може да отговори на въпросите, които Ви вълнуват!
  •  Спазване на определения от терапевта период между процедурите!
  • Качествена и сертифицирана апаратура!

А какъв е крайният резултат?!

  • До 98% редуциране на окосмяването!
  • Видим резултат още след първата процедура.
  • Лазерната епилация подобрява и качеството на кожата, като тя става става по-гладка на допир.
  • Чрез лазерната епилация се въздейства на всички типове кожа и се слага край на досадното окосмяване през всички сезони,  дори и през лятото!

Звучи добре? Оставете контакт и ние ще се свържем с Вас!