Боли ли лазерната епилация в интимната зона?

Днес ще си поговорим по женски и ще се опитам да развенчая всички неверни слухове, които сте чували за лазерната епилация в интимната зона. Като казах по женски няма как да не се сетя за този стих:

околоочен-контур

„Да бъдеш жена — това е болка.

Когато ставаш девойка – боли,

Когато ставаш любима – боли.

Когато ставаш майка – боли.

Но най-непоносима на земята

е болката да си жена, непознала всички тия болки

до една…“

Блага Димитрова

Въпросът тук е необходимо ли е да има болка при лазерната епилация?Трябва ли да прилагаме максимите  “Трай бабо за хубост!” или “Красотата изисква жертви…”?

Първо да уточним, че лазерната епилация е процес, при който излъчваната светлина се абсорбира само от пигмента меланин, който се намира в космения фоликул и по този начин се разрушават фоликулите, за да се спре растежа им.

И така… да си дойдем на думата! В ума Ви изникват ли следните асоциации – лазерна епилация болка?

Сега ще Ви разкрия какво точно може да очаквате. Интимната зона е изключително деликатна част от женското тяло и лазерната епилация трябва да се извършва в естетичен център от доказани професионалисти.

Добрата новина е, че техниката, с която работим в Лазерно студио “Импулс” е от изключително висок клас (лазер Elysion – Pro). Апаратът за лазерна епилация е снабден с много добра охлаждаща система и по време на процедурата няма болка, а леко “боцкане” и затопляне, което е абсолютно поносимо.

Възможно е самата лазерна епилация на интимната зона да е свързана с известен дискомфорт, но в никакъв случай не може да говорим за силна и непоносима болка.

Може ли да има нежелани реакции след лазерна епилация в интимната зона?

Всяко тяло реагира по различен начин на лазерната епилация. Възможно е да се наблюдава подуване или зачервяване на кожата в първите часове след процедурата и чувствителността ѝ да се повиши. Всичко това обаче е краткотрайно и няма връзка с резултатите от процедурата.

Какво да избягвате след процедури лазерна епилация?

Най-важното правило е да не излагате на слънце или солариум третираната зона най-малко 3 дни преди и 3 дни след процедурата. Избягвайте басейни, горещи вани, парни бани и сауна, за да ограничите вероятността от кожни раздразнения.

В заключение ще отговоря на 2 много важни въпроса, свързани с лазерната епилация в интимната зона:

Вреди ли лазерната епилация на яйчниците при жените?

Невъзможно е импулсът да достигне до който и да било вътрешен орган! Технологията на лазера е разработена така, че светлината се трансформира в топлина и всъщност тя достига и унищожава луковицата на косъма.

Може ли лазерната епилация да попречи на забременяването?

Няма доказателства, които да сочат, че лазерната епилация може да причини пряко или косвено безплодие, поради особеностите на технологията. Тъй като импулсът е изключително слаб, той по никакъв начин не може да засегне яйчниците, матката или който и да било друг вътрешен орган.

Лазерна епилация в интимната зона е изключително ефективен и безболезнен метод за премахване на нежеланото окосмяване и като резултат може да се радвате на красива и нежна и гладка кожа за дълъг период от време.

Звучи добре? Оставете контакт и ние ще се свържем с Вас!