Има ли подходящ сезон за лазерна епилация?

“Отива си лятото, идва есента”… така познат рефрен. Месеците се редуват, сезоните също, но независимо от месеца или сезона всеки иска да се чувства комфортно в своята кожа.

Сигурни сме, че много от Вас си задават въпроси като “Има ли подходящ сезон за лазерна епилация?”, “Дали процедурата ще даде желания резултат при мен? “Колко процедури са необходими?”, “Защо се необходими серия от процедури, за да се постигне търсения ефект – гладка кожа без нежелано окосмяване? ”

Както много пъти сме споделяли с Вас лазерната епилация е изключително ефективен и надежден метод за премахване на нежеланото окосмяване и то за дълъг период от време.

Какво представлява всъщност лазерната епилация?

Това е процес, при който нежеланите косъмчета се третират с импулси от лазерна светлина. В резултат на въздействието на тези импулси се унищожава космения фоликул и не може да се възпроизведе нов косъм. При този процес влиянието върху кожата е минимално, защото лазерния лъч е насочен изцяло към косъма и неговия фоликул.

Има ли подходящ сезон за процедури Лазерна епилация?

Сега е време да Ви съобщим добрата новина. В студио за Лазерна епилация “Импулс” – гр. Варна работим с лазер от най-ново поколение Elysion-Pro. Благодарение на технологията, която използваме всеки сезон е подходящ за процедури лазерна епилация.

Факт е, че една част от нашите клиенти предпочитат есенния и зимния сезон първо, защото са се насладили пълноценно на своята лятна почивка и второ поради по-ограниченото влияние на слънчева светлина през този период от годината.

Колко процедури са необходими?

За премахване на нежеланото окосмяване до 98% са необходими между 6-8 процедури.

Гладката кожа определено е мисия възможна, но броят на процедурите лазерна епилация, необходими за нейното постигане,  зависи от редица фактори като възраст, третирана зона, структура на косъма, хормонален баланс на тялото и други.

Защо са необходими серия процедури лазерна епилация, за да се постигне желания ефект?

Видим резултат се наблюдава още след първата процедура, но за трайно премахване на нежеланото окосмяване се изисква между 6 -8 посещения в избраното от Вас студио.

Това е така, защото косъмът има 3 фази на растеж – активна, фаза на покой и фаза на отпадане. Чрез лазерните импулси се въздейства върху косъмчетата само в активната фаза, а тези в останалите фази намаляват своя растеж, но не се премахват изцяло. Именно затова дълготраен ефект се постига само след серия процедури.

Независимо през кой сезон ще изберете да започнете процедури лазерна епилация, не забравяйте, че гладката и красива кожа е винаги на мода.

Звучи добре? Оставете контакт и ние ще се свържем с Вас!