Бръснене след лазерна епилация

Бръснене след лазерна епилация? (Всичко, което трябва да знаем)

След лазерна епилация можете да се бръснете, но не веднага след процедурата. Трябва да изчакате няколко дни по две причини. Първата е, че след процедурата няма да има косми, които да избръснете, а втората е, че кожата ще бъде по-чувствителна на допир.

Колко дни след лазерна епилация да се избръсна?

Обикновено се препоръчва да изчакате поне три или четири дни след процедурата по лазерна епилация, преди да бръснете третираната област.

Това дава възможност на кожата да се възстанови и намалява риска от раздразнение.

Най-добре е да изчакате с бръсненето след лазерна епилация,  до момента на опадане на космите. Това обикновено се случва няколко дни след третирането.

Важно е да не се бръснете веднага процедурата, защото тогава кожата все още може да бъде чувствителна на допир. 

Мога ли да използвам всякакви продукти и кремове за бръснене след лазерна епилация?

Да, след лазерна епилация може да използвате различни продукти и кремове за бръснене. В действителност, бръсненето е единственият препоръчителен метод за премахване на косми между процедурите на лазерната епилация.

Въпреки това, важно е да избягвате бръснене веднага след лазерна епилация. Освен това се препоръчва да прилагате охлаждащи продуктки и да предпазвате кожата си от слънцето след процедурата.

Влияе ли бръсненето на ефективността на лазерната епилация?

Бръсненето преди процедурата по лазерна епилация няма да повлияе на нейната ефективност.

В действителност, е задължително да се избръснете преди третирането.

Изрично не се препоръчва да използвате кола маска или пинсета преди лазерната епилация, защото това може да намали нейната ефективност.

Въпреки това, най-добре е да изчакате няколко дни след процедурата, преди да се избръснете отново. Важно е и да се погрижите правилно за кожата си след лазерната епилация. 

Мога ли да използвам кола маска или пинсета между процедурите по лазерна епилация?

Не бива да използвате кола маска или пинсета между сесиите на лазерна епилация, тъй като издърпването и колата маска могат да повлияят на корена на косъма и на целия фоликул. Това ще повлияе и на ефективността на лазерната епилация.

Препоръчително е да избягвате тези методи поне 4 седмици преди първата процедура на лазерна епилация.

Освен това, не се препоръчва да си правите кола маска изобщо след лазерна епилация.

Какво ще ме посъветвате преди да започна отново бръснене след лазерна епилация?

Можем да ви дадем няколко важни съвета относно грижата след лазерна епилация, които трябва да спазвате, преди да започнете да бръснете отново третираната зона.

Избягвайте бръсненето поне за 72 часа след лазерна епилация. Поддържайте зоната чиста и суха като можете да използвате охлаждащи кремове. Важно е и да предпазвате кожата от преки слънчеви лъчи.

Не забравяйте, че един от факторите, от които зависи ефектнивността на лазерната епилция и постигането на максимално добри резултати, е грижата за кожата преди и след процедурите