лазерна епилация

Как се прави лазерна епилация (Стъпка-по-стъпка)

Един от най-добрите начини да се справите с нежеланото окосмяване е чрез лазерна епилация. Този безопасен метод ще направи живота ви много по-лесен. Може да забравите за проблемите със самобръсначките или кола маската.

Все пак, преди да посетите нашето студио за лазерна епилация във Варна е добре да се подготвите. Ето какво трябва да направите:

Стъпка 1: Подготовка преди лазерна епилация

Подготовката за процедурата по лазерна епилация трябва да започне около един месец преди вашия час. Първото, което трябва да направите, е да престанете да използвате кола маска и да я замените със самобръсначка. Също така, препоръчваме да избягвате слънцето, тъй като кожата ви не трябва да бъде с много тъмен тен, ако ще се подлагате на лазерна епилация за първи път.

Няколко дни преди процедурата трябва да проверите дали имате проблеми като херпес и ако имате такива, да използвате подходящи продукти, за да ги премахнете от кожата. Също така, уверете се, че сте скъсили окосмяването в зоната, която ще бъде третирана преди процедурата. Космите трябва да бъдат видими над повърхността на кожата, но твърде дългите косми ще намалят ефективността на процедурата.

Стъпка 2: Какво да правите в деня на лазерната епилация

И така, вече имате записан час в Лазерно студио Варна – Impulse. Предварително сте избръснали космите и не сте се излагали на слънце. Ето какво трябва да направите в деня на лазерната епилация:

Първо, почистете зоната, която ще бъде третирана. Не трябва да нанасяте козметика в деня на лазерната епилация. Не използвайте лосиони или дезодоранти преди да дойдете в Impulse – Студио за лазерна епилация Варна. Препоръчително е да носите удобни, свободни дрехи, което ще улесни достигането до зоната за третиране.

Стъпка 3: Грижа за кожата веднага след лазерна епилация

Може да забележите леко зачервяване на третираната зона. За да се отстранят тези нежелани ефекти ви препоръчваме успокояващ гел от алое вера.

След кратко време кожата ще се успокои. Препоръчва се да избягвате горещи душове или всичко, което ще повиши телесната ви температура, в рамките на 24 до 48 часа след процедурата. 

След лазерна епилация е възможно кожата да бъде чувствителна към топлина в продължение на 24 до 48 часа, затова е важно да се поддържа охладена и да се избягва употребата на парфюмирани или ароматизирани продукти по време на този период.

Стъпка 4: Подготовка за следващите процедури лазерна епилация

Лазерната епилация е най-ефективният начин да се отървете от досадните косми. Но трябва да помните, че една процедура не е достатъчна. Колко третирания ще са необходими зависи от избраната от вас зона

Преди следващите процедури отново трябва да следвате същите стъпки. 

Обобщение: Как Се Прави Лазерна Епилация (Стъпка-По-Стъпка)

Лазерната епилация е изключително ефективен метод за премахване на нежеланите косми по тялото. В тази статия представихме стъпка-по-стъпка процеса на извършване на лазерна епилация.

Първата стъпка е подготовката, която включва спиране на употребата на кола маска и започване на бръснене преди процедурите. Също така, е препоръчително да не излагате кожата си на слънце и да нямате силен тен преди третирането.

В деня на процедурата трябва да почистите зоната, която ще се третира. Не нанасяйте козметика преди посещението в лазерното студио. Също така, носете удобни, широки дрехи.

След третирането, може да се появят леки зачервявания. За да се облекчат тези нежелани ефекти, ви препоръчваме успокояващ гел или крем с алое. Също така, след третирането е препоръчително да избягвате горещи душове и дейности, които могат да повишат телесната ви температура в рамките на 24 до 48 часа.

Важно е да имате предвид, че за да постигнете оптимални резултати, ще ви бъдат необходими повече от една процедура лазерна епилация. 

Започнете с подготовката и посрещнете възможността да имате гладка и красива кожа!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *