Лазерна Епилация във Варна - "Impulse"

Как се прави лазерна епилация (Стъпка-по-стъпка)

Един от най-добрите начини да се справите с нежеланото окосмяване е чрез лазерна епилация. Този безопасен метод ще направи живота ви много по-лесен. Може да забравите за проблемите със самобръсначките или кола маската.

Все пак, преди да посетите нашето студио за лазерна епилация във Варна е добре да се подготвите. Ето какво трябва да направите:

Стъпка 1: Подготовка преди лазерна епилация

Подготовката за процедурата по лазерна епилация трябва да започне около един месец преди вашия час. Първото, което трябва да направите, е да престанете да използвате кола маска и да я замените със самобръсначка. Също така, препоръчваме да избягвате слънцето, тъй като кожата ви не трябва да бъде с много тъмен тен, ако ще се подлагате на лазерна епилация за първи път.

Няколко дни преди процедурата трябва да проверите дали имате проблеми като херпес и ако имате такива, да използвате подходящи продукти, за да ги премахнете от кожата. Също така, уверете се, че сте скъсили окосмяването в зоната, която ще бъде третирана преди процедурата. Добре е космите да се избръснат ден преди процедурата за да може, ако кожата се раздразнява от бръсненето, да може да се успокои през нощта.

Стъпка 2: Какво да правите в деня на лазерната епилация

И така, вече имате записан час в Лазерно студио Варна – Impulse. Предварително сте избръснали космите и не сте се излагали на слънце. Ето какво трябва да направите в деня на лазерната епилация:

Първо, почистете зоната, която ще бъде третирана. Не трябва да нанасяте козметика в деня на лазерната епилация. Не използвайте лосиони или дезодоранти преди да дойдете в Impulse – Студио за лазерна епилация Варна. Препоръчително е да носите удобни, свободни дрехи, което ще улесни достигането до зоната за третиране.

Стъпка 3: Грижа за кожата веднага след лазерна епилация

Може да забележите леко зачервяване на третираната зона. На място ще ви нанесем Алое Вера за успокоение , но е добре, ако кожата ви е по-чувствителна да се снабдите с такъв или подобен продукт за домашно ползване, тъй като е възможно кожата ви да е раздразнена още ден-два след процедурата.

След кратко време кожата ще се успокои. Препоръчва се да избягвате горещи душове или всичко, което ще повиши телесната ви температура, в рамките на 24 до 48 часа след процедурата. 

След лазерна епилация е възможно кожата да бъде чувствителна към топлина в продължение на 24 до 48 часа, затова е важно да се поддържа охладена и да се избягва употребата на парфюмирани или ароматизирани продукти по време на този период.

Стъпка 4: Подготовка за следващите процедури лазерна епилация

Лазерната епилация е най-ефективният начин да се отървете от досадните косми. Но трябва да помните, че една процедура не е достатъчна. Колко третирания ще са необходими зависи от избраната от вас зона

Между процедурите освен същите стъпки , ние от студио Impulse препоръчваме да избягвате бръсненето през първите десетина дни след процедура, ако не е належащо, разбира се! Причината е, че това е периода, в който косъмчетата изпадат и е добре да ги оставим. А и в повечето случаи няма видимо окосмяване през този период.

Обобщение: Как Се Прави Лазерна Епилация (Стъпка-По-Стъпка)

Лазерната епилация е изключително ефективен метод за премахване на нежеланите косми по тялото. В тази статия представихме стъпка-по-стъпка процеса на извършване на лазерна епилация.

Първата стъпка е подготовката, която включва спиране на употребата на кола маска и започване на бръснене преди процедурите. Също така, е препоръчително да не излагате кожата си на слънце и да нямате силен тен преди третирането.

В деня на процедурата трябва да почистите зоната, която ще се третира. Не нанасяйте козметика преди посещението в лазерното студио. Също така, носете удобни, широки дрехи.

След третирането, може да се появят леки зачервявания. За да се облекчат тези нежелани ефекти, ви препоръчваме успокояващ гел или крем с алое. Също така, след третирането е препоръчително да избягвате горещи душове и дейности, които могат да повишат телесната ви температура в рамките на 24 до 48 часа.

Важно е да имате предвид, че за да постигнете оптимални резултати, ще ви бъдат необходими повече от една процедура лазерна епилация. 

Започнете с подготовката и посрещнете възможността да имате гладка и красива кожа!