Лазерна епилация за мъже – мода и необходимост

Начало » impulse laser studio » Лазерна епилация за мъже – мода и необходимост

През последното десетилетие все повече мъже се интересуват от външния си вид. Статистиката показва, че една от най-честите процедури, на които се подлагат е лазерната епилация.

Броят на мъжете, търсещи процедури за лазерно премахване на космите е нараснал с 85% през последната година. Мъжкото обезкосмяване вече не е табу, а тренд.  Причините, които мъжете споделят са, че премахването на космите ги кара да се чувстват по-чисти, по-секси и също така подобряват външния вид на мускулите. Нещо повече, една трета от мъжете смятат, че обезкосмяването ги прави по-популярни сред противоположния пол.

Противно на модата на необръснатите бради, господата обаче искат да поддържат гладко обръснати тела. Американско проучване сочи, че най-често представителите на силния пол искат да премахнат окосмяването на гърба, гърдите и раменете. Има и други области, в които този метод може да бъде особено ефективен, като например зоните на подмишниците, ушите и носа, обобщават от клиниката по естетична медицина Jewel Skin. Немалка част използват лазерното лечение и за премахване на косми по лицето и брадата. Това се разглежда и като по-дълготраен и по-ефективен начин да се отървете от космите по тялото завинаги, а и защо да се занимавате с недостатъците на бръсненето (като бръсначи и раздразнения), когато можете да получите удобството за гладка кожа денонощно?

Обезкосмяването в миналото

Методите за обезкосмяване или епилация са прилагани още в древни времена.
 В по-развитите цивилизации, където е имало и култ към красивото и здраво тяло, епилацията е била неизменна част от козметичните процедури. Мит е, че това е скорошна мода. Просто причините, зоните и най-вече методите са се променяли драстично през вековете.

През 1760 г. Жан-Жак Пере създава първия прав бръснач (под формата на буквата L) – на този етап само за мъже. С европейските заселници модата с обезкосмяването се пренася и в САЩ. Там през 1844 г. д-р Феликс Гуро изобретява своята пудра (или епилационен крем, предшественика на „Вийт“). За нея той твърди, че премахва „мъхчето над горната устна“.

Процесът на депилация на интимните зони при мъжете достига до нас от Изтока. Мъжете от Древна Гърция са премахвали космите си, за да станат като онези богове, които стоят под формата на каменни статуи. И главното при гладиаторите е гладка кожа, която подчертава мускулите и силата им.

Защо мъжете избират все по-често лазерната епилация като начин на обезкосмяване?

Кола маската е болезнена процедура. за която все повече господа си дават сметка, че не е нужно да си причиняват. Бръсненето на краката и ръцете премахва окосмяването за прекалено кратко време, което също не го прави удачен вариант. Така все повече мъже избират лазерната епилация като най-удачна процедура за премахване на нежеланото обезкосмяване. Тя е безболезнена и трайна. Може да се прилага на всяка част от тялото през всеки сезон.

Лазерът е снабден с допълнителна охлаждаща система, за да се осигури максимален конфорт. Страничните ефекти от лазерната епилация са ограничени до минимум.

Какво още трябва да знаем за лазерната епилация при мъжете?

Мъжете могат да третират всяка една част от тялото си, изключение е само околоочната зона. 

Подготовка за лазерна епилация при мъжете

Не е необходима специална подготовка за процедурата на лазерна епилация за мъжете. Те трябва единствено да избръснат желаната зона за тренитиране няколко часа преди сесията, така че лазерът да унищожи космените фоликули под кожата, а не космите отгоре. Не трябва да се излагат на слънце и да посещават солариум до 3 дни преди  процедурата.

 Не трябва да употребяват алкохолосъдържащи продукти поне три дни преди процедура и да обезкосмяват с метод различен от бръснач поне месец преди това.

Не трябва 7 до 10 дни преди лазерната епилация да са приемат медикаменти и добавки, които повишават светлочувствителността на кожата (този страничен ефект е отразен върху опаковката, но все пак препоръчваме да се консултирате със специалист).

 Лазерната епилация  не се използва върху зони с татуировки, пигментации и бенки – върху тях се поставя козметична лепенка, която позволява тяхното предпазване и безпроблемно третиране на всички зони наоколо.

Раздразнена, разранена, изсушена или белеща се кожа не се подлага на лазерна епилация.

Препоръки след края на процедурите лазерна епилация

Грижата за кожата след процедурата е важна за Вашата безопасност и комфорт, както и за успеха на лазерната епилация. Следвайте следните съвети:

  • 3 дни след процедурата не трябва се излагате на слънчеви бани, а след това се препоръчва използването на слънцезащитен крем с висок фактор.
  • 3 дни след процедурата не трябва приемате гореща вана, не ползвайте сауна.
  • 3 дни след процедурата не трябва да посещавате басейни с хлорирана вода.
  • 3 дни след процедурата, не трябва да избърсвате зоната за отстраняване на косми с алкохолосъдържащи средства.
  • В дните след процедурата е добре да се носят  широки дрехи.
  • Трябва да се избягват басейни и  горещи вани, за да се ограничи вероятността да изложи чувствителната след сесията кожа на бактерии. 

Питайте тепапевтите в студиото за всичко, което Ви притеснява. 

Какво трябва да очакваме след направена лазерна процедура?

Още след първата процедура част от космени луковици загиват, а останалите атрофират, което външно се проявява с изтъняване на космените стъбла, забавяне на растежа им и окапване.

Защо мъжете имат повече косми от жените?

Прекомерното окосмяване при мъжете най-често се причинява от много високи нива на тестостерон. По-гъстото окосмяване в някои специфични области спрямо други се дължи на количеството хормон в кръвта. Етносът, възрастта и генът също са от голямо значение при окосмяването на мъжете.

Каква е продължителността на една лазерна процедура?

Продължителността зависи най-вече от зоната, която се обработва. Изключително мощните лазери имат възможност да работят с увеличена честота на подавания импулс, което прави процедурата бърза и спестява време на всеки клиент. Например епилицията на брадичка, подмишници, бакендбарди,шия трае около 10 минути, за слабини са нужни 20 минути. Лазерната епилация на гърди, седалище и корем отнема по 15 мин. Епилацията на гръб продължава около 30 мин, на цели крака 35 минути и цели ръце -25 минути.

Ако имате допълнителни въпроси, винаги може да се консултирате с най-доброто Студио за лазерна епилация във Варна – Impulse.

Готови ли сте за лазерна епилация

Ето как да започнете процеса и да получите възможно най-добри резултати:

  • Насрочете консултация с лицензиран лазерен специалист.
  • Следвайте препоръките за подготовка за първата си сесия.
  • Придържайте се към съветите на специалистите за грижа за кожата след лазерна епилация. Така ще сведете до минимум страничните ефекти и ще се насладите на най-добри резултати.

А ако сте се подложили на лазерна епилация и вече не се налага да отделяте толкова часове от живота си за обезкосмяване, може да намерите време за нов спорт, за четене… и да правите повече неща, които обичате.

За да разберете дали лазерната епилация е  Вашата процедура запишете час за безплатна консултация с терапевтите на Impulse