Лазерна епилация за мъже

Съществуват много методи за отстраняване на нежеланото окосмяване. Най-често срещаният начин за премахване на космите при мъжете е бръсненето с машинка или бръснач. Но това може да има доста последици. Космите след бръснене бързо израстват обратно и стават остри. Много често се появяват и т.нар. „обърнати косми“ или пъпки и други образувания по кожата. Затова предпочитан метод за справяне с окосмяването става лазерната епилация.

Преди няколко години актьорът Джордж Клуни подтикна милиони мъже в САЩ да правят лазерна епилация след като в телевизионно предаване се пошегува, че е правил тази процедура на бикини зоната си.

Какво показва проучването?

Пресмятали ли  сте колко часа прекарват мъжете в бръснене на лицето, гърба или гърдите? На пръв поглед изглежда като хиляди часове. Според проучвания 90% от всички мъже в зряла възраст се бръснат поне веднъж на ден, а също така е изчислено, че ще се обръснат поне 20 000 пъти през живота си. Каква загуба на време!

До скоро лазерната епилация се приемаше като процедура предимно за жени. Оказва се, че мъжете харчат с 13% повече пари от жените за тази процедура.  Новите проучвания показват, че делът на мъжете, които се подлагат на лазерна епилация се е увеличил с 46% през последните години. Това я прави втората най-популярна неинвазивна терапия сред мъжете по света. Първата е ботоксът.

32.7% от хората на възраст между 19 и 34 години предпочитат епилация с лазер пред обезкосмяване с традиционни методи. Процедурата е любима и на над 40% от хората на възраст между 35 и 50 години, показва още проучване на Candela – световен лидер в производството на лазери за естетични процедури.

Защо мъжете предпочитат лазерната епилация?

 • Безболезнен метод, след който няма наболи косъмчета и кожата остава гладка седмици наред.
 • Мъжете избират лазерната епилация, защото не губят време в бръснене всеки ден. 
 • Мъжете я предпочитат, защото може да се прави на цялото тяло. Чрез лазерната епилация те подчертават атлетичната си фигура. Релефът по тялото изпъква в пълния си блясък по всяка част от тялото.
 • Окосмяването причинява загряване и изпотяване. С този проблем  отново се справя лазерната епилация. Мъжете се чувстват свежи, нямат усещане за сърбеж и раздразнения по кожата. Най-голямата емоция, която предизвиква – приятно усещане за гладка и мека кожа по мъжкото тяло.
 • Лазерната епилация е бърз и сравнително безболезнен метод за премахване на нежелано окосмяване за дълго време и то само след няколко процедури. Обикновено с курс от 6 до 10 процедури можете да се отървете от окосмяването в третираната зона за много дълго време. Резултатът зависи от индивидуалните особености на всеки човек като цвят на косъма и кожата, хормони, възраст на клиента, дълбочина на разположение на космения фоликул (луковицата на косъма), редовното посещение на сесиите, начина на изпълнение на процедурата от терапевта и др.
 • Успешно се справя с врастналите и обърнатите косми – често срещан проблем  при кола маската и епилатора.
 • Елиминира възможността за поява на пъпки или пигментации по кожата, нещо което се случва при често бръснене.
 • Кожата не се наранява. Заради светлинния източник на лазера, епилацията има подмладяващ ефект. След лазерна епилация кожата в третираната зона става по-гладка.
 • С лазер може да се третират успешно и без никакво притеснение дори чувствителни зони.
 • Лазерната епилация в дългосрочен план спестява доста средства, които иначе бихте похарчили за кола маска, самобръсначки и епилатори.
 • Спестява много време, което е безценно в забързаното ежедневие.

Кои са най-желаните зони за лазерна епилация при мъжете?

Мъжете могат да третират всяка една част от тялото си, изключение е само околоочната зона. Едни от най-популярните за обработване зони са:

Обезкосмяване на ръце и гръб 

Мъжете признават, че най-много ги притеснява окосмяването по гърба. Да се използва кола маска е болезнено, а бръсначът не дава добър резултат. Мястото е и неудобно за справяне без помощ. На практика е трудно да се справят сами без помощ. Затова в този случай удобно и дълготрайно решение е лазерната епилация. Мъжете не се нуждаят от чужда помощ и не е необходимо повече да се занимават с тази дейност.

Обезкосмяване на гърди и корем

Това е най-предпочитана зона за работа с лазерна епилация. Мъжете се харесват повече с гладка кожа или пък просто искат да изпъкне мускулатурата, която са постигнали. Особено в летните месеци е изключително решение. В този случай се мотивират изцяло здравословно, но не пренебрегват и естетичните плюсове. Премахвайки дискомфорта с лазерна епилация, всеки мъж би подобрил самочувствието си.

Обезкосмяване на врата и брадата с лазерна епилация

Някои мъже минават врата с машинка, докато дойде време за фризьор. Но не всички успяват да се справят и като ефикасно решение избират лазерната епилация. Чувстват се по-свежи и си спестяват бръсненето. Това е и най-добрия метод за трайно оформяне на брадата и спестява пари и време за бръснар.

Други желани зони за лазерна епилация при мъжете са: нос, уши, скули, междувеждие,  подмишници, слип, задни части, пръсти. Всяка част от тялото е достижима с лазерната епилация. Понякога не се цели пълно премахване на нежеланото окосмяване, а само разреждането му. В тези случаи това е единствения метод. Мъжете имат по-тъмни и плътни косми, които се обработват най-лесно и процедурите са успешни.

Противопоказания за лазерна епилация за мъже:

 • специална чувствителност към лазерно излагане
 • онкологични заболявания
 • хронични заболявания в острата фаза
 • диабет
 • инфекциозни заболявания
 • предразположение към развитие на келоидни белези

Лазерната епилация може драстично да намали и премахне окосмяването, а в допълнение и да подобри състоянието на кожата. Освен че ще добави повече увереност и самочувствие у мъжа, тя може да даде изцяло нова перспектива на неговия социален живот.

Защо да изберете студио Impulse?

 • Вашето удовлетворение е най-важно за нас и за това инвестираме в качествена апаратура и непрекъснато обучение и гарантираме безупречни резултати .

  Съобразяваме се с Вашите индивидуални нужди.

  След дълго проучване се доверихме на:

  Aлександритен лазер Candela – Gentle Lase Pro. Върховна технология с много клинични проучвания, ненадминат и абсолютно безкомпромисен по отношение на резултатите. Унищожава успешно тънките и светли косми. Ако се разровите в популярния сайт – realself.com, където потребители на естетични услуги изказват мнение за различни процедури, ще видите, че Gentle Lase Pro е с висок рейтинг-  81% удовлетвореност на пациентите. Ефективността му абсолютно се оценява на 89%, като той е един от малкото лазери, с които е възможно да се постигне дълготрайна епилация.  

  Най-мощният диоден лазер за епилация  – Cocoon Primelase

  Предимството му е, че се настройва да бъде ефективен за различните типове косми и кожа. Разполага с ненадмината бързина на импулса и достатъчна енергия за да причини коагулация на космения фоликул и възпрепятства растежа на косъмчетата.

  Вашето удовлетворение е наша мисия!

За да разберете дали лазерната епилация е  Вашата процедура запишете час за безплатна консултация с терапевтите на Impulse