ВРЕДИ ЛИ ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ НА ЯЙЧНИЦИТЕ

Вреди ли лазерната епилация на яйчниците

Интимната област е една от най-предпочитаните части на тялото за обезкосмяване с лазер. Той не предизвиква толкова силен дискомфорт, колкото отскубването. Самите процедури са безопасни, когато се извършват правилно от специалист. Но много дами си задават възпроса Вреди ли лазерната епилация на яйчниците?

Начало » impulse laser studio » Вреди ли лазерната епилация на яйчниците

Защо лазерната епилация не води до безплодие?

Много от дамите се притесняват, че лазерната епилация в бикини зоната причинява рак и провокира безплодие. Всъщност съвременните устройства не влияят на репродуктивната функция и не влошават благосъстоянието на клиента. Целата на тази статия е да ви обясним в детайл вреди ли лазерната епилация на яйчниците.

Мястото, до което достига лазерния импулс е косменият фоликул, намиращ се в дермата. Тя, сама по себе си, се намира на много малка дълбочина, на голямо разстояние от важни органи като яйчниците.

Когато лазерният лъч попадне на правилното място, той се абсорбира от меланина и се превръща в топлина, която унищожава космения фоликул като не засяга други околни тъкани. Също така, невъзможно е лъчът да премине през коремната мускулатура, под която се намират яйчниците.

 

Женски болести и лазерна епилация

Епилацията на косъмчета в зоната на бикини е противопоказна при наличие на гинекологични заболявания. Това включва инфекции на пикочните пътища, възпалителни процеси, доброкачествени и злокачествени тумори. Не е желателно процедурата да се извършва по време на менструация.

яйчници и лазерна епилация

Поликистозни яйчници и лазерна епилация

Това заболяване се провокира от неправилно функциониране на хормоните. Лазерната епилация в много случаи (особено когато става въпрос за класическата / дълбока / тотална бикини зона) е по-добре да се отложи за друго време.

Поради хормонален дисбаланс ефектът може да бъде намален или напълно непредсказуем. В зоната на бикини процедурата не е желателна поради факта, че епилацията е термична процедура, при която кръвоносните съдове се разширяват, което не е подходящо за момичета с подобна диагноза.

 

Извод: Има ли вреди на яйчниците от лазерната епилация

Недопустимо е да се мисли, че лазерната епилация вреди на яйчниците. Това няма как да се случи, когато посещавате качествен център за епилация, в който работят професионалисти. Лазерната епилация е по-добрият избор

Звучи добре? Оставете ни контакт за връзка и ще се свържем с Вас!