процедури лазерна епилация

Колко процедури лазерна епилация са необходими?

Лазерната епилация е чудесна иновация, която ще помогне за постигане на така желаната от всяка жена гладка кожа. Още след първата процедура ще забележите впечатляващи резултати. Космите в зоната, която е третирана с александритен или диоден лазер, ще изчезнат, оставяйки нежна и кадифена кожа. 

Подготвени за първата си лазерна епилация

По време на всяка процедура лазерна епилация се използва концентриран лъч светлина, който се насочва към областта, в която искате да премахнете окосмяването. Пигментът в космите (меланинът) абсорбира светлината и генерира топлина, унищожавайки космите и предотвратявайки растежа им. Чрез иновационните уреди като александритен лазер този начин за обезкосмяване е изключително ефективен. Важен фактор е космите да са във фаза на растеж. Но няма как всички косми да са в анагенна фаза по едно и също време. За това една процедура не е достатъчна. 

Лазерната епилация може да се извършва почти на всички части на тялото. По-малки области като горната устна отнемат само минута, докато по-големи области като краката или гърба могат да отнемат по-дълго време.

Колко процедури лазерна епилация са необходими?

Факторите, влияещи върху броя на процедурите лазерна епилация

За да постигнеш трайно гладка кожа, ще са необходими няколко посещения в лазерно студио. Броят на необходимите процедури за лазерна епилация зависи от индивидуални фактори като генетика, тип кожа, дебелина и текстура на косъмчетата, както и хормонален баланс. Ако правиш лазерна епилация за пръв път, трябва да проявиш търпение и да осъзнаеш, че желаните резултати се постигат с постоянство.

Обикновено за постигане на трайно обезкосмяване и намаляване на растежа на космите се препоръчват от 4 до 8 лазерни процедури, провеждани на интервали от около 6 седмици. Естествено, за да сте спокойни, трябва да се обърнете към специалистите в тази област. Може да запишете консултация за лазерната епилация във Варна от Студио Импулс, където ще ви посочат точния брой необходими посещения и периода, в който трябва да се направят. След като обаче минете през определените процедури, в избраната от вас област, може да сте сигурни, че ефектът е дълготраен

След третата процедура се очаква около 50% от космите да изчезнат завинаги. С всяка последваща процедура този процент обикновено се повишава. Намаляването на повторното израстване на космите зависи и от зоната, която третирате. Броят посещения в студиото за лазерна епилация са индивидуални при всеки. 

Основни фактори, от които зависят броя процедури лазерна епилация

Всеки човек е различен и тялото, включително космите, не реагира еднакво при третиране с лазер. Затова няма един отговор на въпроса: Колко процедури лазерна епилация са необходими? Броят на необходимите посещения ще бъде определен от избрания от вас център за лазерна епилация. Те ще се съобразят с различни фактори, като:

  • Зоната за третиране и цвят на кожата: По-малките и лесно достъпни зони ще отнемат по-малко време, докато по-големите и труднодостъпни области като бедра, интим и други ще изискват повече. Лазерната епилация дава най-добрите резултати при светла кожа и черни косми.
  • Косми, които са бръснати винаги са с активен растеж и резултатите се виждат по-бързо;
  • Цвят на космите: По-тъмните черни косми се премахват по-лесно и бързо, защото пигментът меланин абсорбира  лъча на лазера.
  • Хормонални промени с възрастта: Хормоналните промени влияят на растежа на космите и следователно на броя на сесиите за лазерна епилация.

Какъв е интервалът между процедурите лазерна епилация?

Интервалът между лазерните процедури обикновено е на 4-8 седмици. Важно е да следвате инструкциите на специалиста, който внимателно ще планира следващите посещения. Изключително важно е да се спазват инструкциите за интервалите. Тези процедури са планирани така, че редуцирането на космите нараства с всяко посещение. Ако отидете твърде рано или твърде късно, това може да доведе до по-трудното постигането на целта ви.

Кога се очаква да се видят резултати от лазерната епилация?

Резултати от лазерната епилация ще забележите още след първата процедура. След 2-3 посещение на лазерното студио ще започнете да усещате, че космите става сравнително по-тънки и по-малко. Едва след 3-4 сесия процесът на растеж се забавя значително, предоставяйки ви по-гладка и по-чиста кожа. След завършване на целия курс ще можете да се насладите на почти нулев растеж на космите за поне 6 месеца или една, две години. Ако след този период се появи растеж на косми, може да са необходими няколко процедури за поддръжка веднъж или два пъти годишно. Най-вълнуващата новина е, че няма да се нуждаете вече от кола маска, бръснене или използване на кремове за премахване на косми в тази зона.

Процедури лазерна епилация - път към гладка и нежна кожа

Лазерната епилация е инвестиция във вашата увереност и комфорт. Тя изисква търпение и последователност, но резултатите са дълготрайни. Нека екипът на Студио за лазерна епилация Impulse бъде вашият пътеводител в този процес, като ви предостави персонализирани съвети и подкрепа. Не забравяйте, че лазерната епилация може да премахне около 90% от космите перманентно. В крайна сметка, увереността и комфортът, които постигате си заслужават усилията.