Подходящи процедури за лице през пролетния сезон

Студените месеци осезаемо си тръгват. А у нас нетърпеливо напира пролетното чувство  и с него идва пролетта. След като сме се погрижили за кожата на лицето с подходящите за зимата процедури, сега е време да я накараме да се „пробуди“, както природата около нас. Началото на пролетта винаги внася свежо и ново начало в настроението ни, за това и кожата го усеща.
Но въпреки това, е редно и да се погрижим за нея с подходящи козметични процедури, които да допринесат за свежия и вид.

Кои са те?

Почистването на лицето е основната задължителна, не само сезонна процедура, която трябва да се прави редовно. Освен ежедневното почистване, присъстващо в рутината за  грижа на кожата, съществуват различни методи и видове в специализираните места.  Подходяши спрямо желанието и нуждите на клиента.
Препоръчително е  лицето се да се почиства при специалист всеки месец. Голяма част от проблемите с кожата на лицето, включително акне и разширени пори, са резултат от непочистена или неправилно почиствана с времето кожа.

Класическото почистване на лице или още познато като стандартно, се извършва регулярно ежемесечно.

Неговата цел е отстраняването на натрупаните замърсявания по кожата, ексфолиация или иначе казано премахване на „мъртвите“ клетки от повърхността на епидермиса. Освен това и почистване на запушените пори и образувалите се комедони. Чрез прилагане на различни продукти спрямо нуждите на кожата и нейното състояние, лицето се почиства посредством специални инструменти.
Първо се почиства от грим и замърсявания, след това се отстраняват мъртвите клетки от кожата с пилинг. Непосредствено след това се включва парна процедура, чрез която да се отворят порите.
Следва премахване на комедони, с помощта на инструмент за това. След извличането на черните точки, лицето може да бъде почистено от остатъчни продукти и направено лечение с успокояващи и подхранващи маски. Процедурата е подходяща за смесена към мазна кожа.
За други видове почистващи процедури, може да се свържете с нас или да заповядате на място, за да ви предложим подходящия за вас вариант.

Химичният пилинг е друга процедура, която би накарала кожата Ви да се обнови за пролетта.

Може да се извършва през цялата година. Често се препоръчва да се избягва през летните месеци, когато слънчевата светлина е по-интензивна.
Препоръчително е да се прави по време на по-хладните месеци, когато риска от слънчево изгаряне е по-нисък и кожата по-лесно се възстановява. За това ранна пролет е опция за направата на химичен пилинг на кожата на лицето.
Това е козметична процедура, която се използва за подобряване на външния вид на кожата. Отстраняват се мъртвите клетки от повърхностния и слой. Това стимулира обновяването на кожата и води до по-гладка, по-светла и по-равномерна кожа. Процедурата обикновено се извършва от козметични специалисти или дерматолози. Може да бъде приложена върху лицето, шията или ръцете.
Предимствата на химичния пилинг включват:
– подобряване на текстурата на кожата – намаляване на появата на бръчки и фини линии   
– избелване на пигментни петна и подобряване проблемите с акне
– стимулиране на производството на колаген.
Въпреки това, е важно да се отбележи, че химичният пилинг може да предизвика временни симптоми като обриви, зачервяване и леки дразнения на кожата. Тези ефекти обикновено отслабват в рамките на няколко дни след процедурата. Преди да се подложите на химичен пилинг, е важно да се консултирате с квалифициран медицински специалист или козметичен терапевт. Той ще определи най-подходящия тип пилинг за вашата кожа за да се уверите, че процедурата е безопасна и подходяща за вас. Подходяща е за почти всеки тип кожа, но е важна консултация със специалист.

Хидратиращата терапия за лице е процедура, която се извършва с цел поддържане на оптимално ниво на хидратация на кожата на лицето.

Тази терапия обикновено включва няколко стъпки, които могат да варират в зависимост от конкретните нужди на кожата и предпочитанията на клиента.
Хидратиращата терапия за лице е изключително полезна за хора със суха или дехидратирана кожа.  Както обаче и за тези, които търсят методи за поддържане на здрава и сияйна кожа. Подходяща е за всеки тип кожа.

Микродермоабразията за лице е процедура за кожата, която се извършва често в козметичните салони и дерматологичните клиники.

Тя се извършва с помощта на специална апаратура.  Премахва външния слой от мъртви кожни клетки,  за да подобри текстурата и видимостта на кожата, както и почиства порите чрез вакуум. Подходяща е за смесена към мазна кожа.

Лазерното подмладяване на кожата на лицето е процедура, която използва лазерна технология за подобряване на външния вид и здравето на кожата.

Тази процедура се извършва от квалифицирани дерматолози или козметични хирурзи и може да има няколко различни цели и приложения, включително:

– лечение на акне и акне белези
– изглаждане на бръчки и фини линии
– редуциране на пигментацията
– тонизиране на кожата и стягане на порите
– лечение на розацея и съединителни тъкани

Преди да се подложите на процедура за лазерно подмладяване на кожата на лицето, важно е да проведете консултация с квалифициран дерматолог или козметичен хирург. Той ще определи най-подходящата техника и ще оцени подходящото лечение за вашите нужди и цели. Тези процедури са обикновено сравнително безопасни, но може да има някои рискове и странични ефекти. Например временна зачервяване или подуване на кожата, които трябва да бъдат обсъдени с професионалиста, преди да започнете лечението. Подходяща е за всеки тип кожа, 25+

 

Оставете ни контакт за връзка и ще се свържем с Вас!