Почистването на лице е постоянна грижа за кожата

Чистата и здрава кожа носи у човек увереност и самочувствие, а какво по-хубаво от това, да имаш такива усещания.
Често това е напълно достатъчно, за да изглежда добре човек, да няма нужда от тежък грим и да се наслаждава на ежедневието си.
Препоръчително е обаче лицето да се почиства ежемесечно извън дома, при специалист козметик, който да се погрижи за състоянието на кожата ви.
Въпреки сутрешната и  вечерната рутина, която включва домашна грижа за кожата, чуждата специализирана намеса влияе положително на кожата и лицето го отразява със свеж и здрав вид.

Съществуват различни методи за почистване на лице като основният е класически начин.

Почистването на лице в козметичен салон е процедура, която има за цел да почисти, овлажни и подхранва кожата на лицето.
Обикновено тя се извършва от лицензиран козметик или естетичен терапевт и включва няколко стъпки:
Почистване на кожата, като първата стъпка е почистване на кожата от грим, мръсотия и излишен себум с подходящ почистващ продукт.

  1. След почистването може да се извърши ексфолиация с помощта на пилинг, който ще отстрани мъртвите клетки от повърхността на кожата, като я направи по-гладка и светла.
  2. Непосредствено след това се прилага парната терапия за отваряне на порите и втечняване на себума, след което се почиства кожата чрез екстракция. Целта е мануално да се почистят поричките от натрупания себум като така се предотвратява тяхното запушване и риск от поява на акне. Масажът на лицето е релаксиращата част от процедурата, която помага за стимулиране на кръвообращението, разтоварване на напрежението и укрепване на мускулатурата на лицето.
  3. След това се нанасят специални маски или серуми, които подхранват кожата, възстановяват хидратацията й и подпомагат възстановителните процеси.
  4. И за финал процедурата обикновено завършва с нанасяне на подходящ крем за хидратация и слънцезащитен продукт, ако е дневно почистване, за да се защити кожата от вредните UV лъчи. Процедурата е подходяща за смесена към мазна кожа.
Друг вид почистване на лице е Почистване с шпатула.

С ултразвуковата шпатула могат да се почистват дълбоки замърсявания в порите. Чрез високочестотни вибрации ултразвуковата шпатула може да масажира в дълбочина, което стимулира движението на мазнините, като подобрява микроциркулацията, стимулира изгарянето, разделянето и преобразуването на мастните клетки в метаболизма и по-нататъшното им изхвърляне от тялото, така че да се постигне почистващ ефект.
Шпатулата може да вкара козметичните серуми на дълбочина 3-7 мм, да ги разбие на фини молекули чрез акустични вибрации, да втечни мръсотията и остатъчния себум, остатъците от грим и пот в порите и накрая да се премахнат с вода. Като най-бърз и ефективен почистващ метод, тя може да премахне мръсотия, мастни гранули, акне и т.н., да подобри пропускливостта на кожата. Това е ефективен начин за почистване на кожата, тя придобива здрав и блестящ вид. Подходяща за смесена към суха кожа.

 Редица ползи има от ултразвуковата терапия:
– Освобождава и премахва себума, мръсотията и клетъчните остатъци от фоликулите за по-чиста и здрава кожа.:
– Намалява подпухналостта и помага за стягане на кожата
– Безболезнен, нежен и напълно неинвазивен метод
– Подходящ дори за най-чувствителната кожа
– Възстановява гладкия младежки блясък на кожата
– Ексфолира горния слой на кожата за по-светъл и здрав тен, без да причинява зачервяване и възпаление, свързвани със стандартното дермабразио
– Подобрява кръвообращението и еластичността на кожата
– Ускорява клетъчната регенерация.
– Успокоява възпалението и ускорява заздравяването на рани
– Свива порите
–  Козметичните продукти проникват по-дълбоко в кожата

Който и метод на почистване да изберете, важното е че ще положите грижа за кожата на лицето и то ще ви се отблагодари със сияйност, свеж вид и минимални белези на състаряване.

Важно е да се отбележи, че точните стъпки и продукти, използвани по време на процедурите, могат да варират в зависимост от типа на кожата и специфичните нужди на клиента. Преди да започнете процедурите, е важно да се консултирате с козметик или естетичен терапевт, за да се уверите, че ще се използват подходящи методи и продукти за вашия тип кожа.

Оставете ни контакт за връзка и ще се свържем с Вас!