Какво представлява кислородната мезотерапия и какви са ползите от нея?

Кислородната мезотерапия е напълно безболезнена процедура, която е подходяща и за двата пола. При нея не се използват игли, както при обикновената мезотерапия и това е една от съществените разлики между двете процедури.

Какво представлява кислородната мезотерапия и какви са ползите от нея?

 

Това е процедура, която е разработена на базата на чист кислород, който се получава без допълнително прилагане на химия. В терапията се включват и различни естествени съставки и витамини, които са в липозомна структура и по този начин достигат до по-дълбоките слоеве на кожата. Целта е за се подобри клетъчния метаболизъм, а самата процедура допълнително увеличава притока на кислород към клетките. 

Как може да помогне кислородната мезотерапия и кога се препоръчва?

Целта на този вид процедура, която се прави в козметично студио от професионалисти, е да се намалят съществуващите възпаления по кожата, както и свободните радикали, причинени от стрес и влияние на други вътрешни и външни фактори. В допълнение към това, процедурата забавя процеса на стареене, заличава белезите от акне и разширени пори.

Другата положителна страна на този вид мезотерапия е, че може да се приложи на всяка възраст с цел освежаване, подмладяване и поддържане на стегната кожа на лицето, шията и деколтето.

В ежедневието кожата ни е подложена на различни фактори, които я правят по-отпусната или са причина за появата на първите бръчки. Най-пагубен за нашата кожа е стресът. Той е основната причина за загубата на блясъка, еластичността на кожата и появата на първите бръчки. Това може да повлияе върху самочувствието на всеки мъж или жена, но кислородната мезотерапия е едно дълготрайно решение на този проблем с отлични резултати.

Терапията има отпускащ и заглаждащ ефект. Още с първата процедура кожата е по-свежа, по-хидратирана и с по-младежки вид. С нея можете да премахнете някои видове белези и да изчистите доста несъвършенства, които не ви харесват, дори да ги имате от години. Общото действие върху кожата е подмладяващ ефект, който трае и след процедурата. Крайният резултат е напълно трансформирана и нова кожа, която да ви вдъхне самочувствие. 

Как работи кислородната мезотерапия?

С напредването на годините кожата се нуждае от допълнителни грижи, които да я хидратират, подхранят и обогатят с кислород, хранителни вещества, аминокиселини и други полезни съставки. Поради напредването на възрастта, атмосферите условия и начинът на живот, клетките получават все по-малко хранителни вещества. Това се отнася цялостно за организма, но е най-видимо при кожата, която е и най-големият орган в човешкото тяло.

Най-общо казано се нарушава целостта на епидермиса и неговата възможност да се регенерира. Недоспиването и лошите хранителни навици също оказват своето влияние. Кожата започва да губи своята еластичност, появяват се тъмни кръгове под очите, петна и бръчки.

Кислородната мезотерапия може да бъде вашето решение на всички тези проблеми, дори и в напреднала възраст. Чрез нея най-дълбоките слоеве на кожата се снабдяват с кислород, като за целта се използва струя кислород с високо налягане. По този начин се стимулира и самата циркулация.

 

Процедурата може да бъде полезна при проблемна и мазна кожа, която най-често е придружена с акне. За процедурата не се използват игли, а високо налягане. То доставя и хиалуронова киселина до клетките, която също има и регенериращи свойства. 

Накратко можем да обобщим ползите от процедурата по следния начин:

 

  • Високи нива на кислород в кожата.
  • Мощен Антиоксидант
  • Спомага за запълването на фините линии и бръчки.
  • Стяга и придава еластичност на кожата.
  • Сияен тен, който възвръща младежкия вид.
  • Хидартира в дълбочина и доставя до клетките хиалуронова киселина и комплекс от витамини.

Как работи кислородната мезотерапия?

По-нагоре накратко споменахме какви са ползите от процедурата и при какви случаи можете да я приложите. Сега обаче ще разгледаме по-детайлно как мезотерапията действа върху конкретните проблеми.

Акне

То е в следствие на повишено образуване на себум. В резултат на това се образуват  така наречените “тапи” на космения фоликул и се образуват до болка познатите пъпки. Целта на притока на кислорд е да се разруши клетъчната мембрана на организмите и по този начин да се овладее възпалителната реакция.

Розацея

Това е заболяване, което се характеризира с нарушение на кръвоносните съдове и се проявява чрез зачервяване на кожата при рязка промяна в температурата, употреба на алкохол,  емоции или повишаване на кръвното налягане. Също така, може да бъде провокирана от растежа на микроорганизми, които се потискат от притока на кислород и се намалява възпалението и отшумяването на симптомите.

Старееща кожа

Най-често тя се причинява от намаляването на обмяната на веществата, забавения метаболизъм, както и клетъчната енергия. Кислородната мезотерапия увеличава синтеза и на АТФ (аденозин трифосфат), който отговоря за протичането на всички процеси в организма.

Кислородната мезотерапия не се препоръчва при отворени рани, постоянни автоимунни болести, които пречат на възстановяването на организма, различни неврологични заболявания, високо кръвно налягане, различни сърдечно-съдови болести, бъбречна недостатъчност.

 

Няма значение времето или сезона, когато искате да направите процедурата. Тя се изпълнява на място в козметично студио и след това  продължавате с ежедневните си дейности. Няма нужда от промяна в навиците или по-специални грижи за самата кожа след прилагане на кислородната мезотерапия. 

За повече информация може да се свържете с нас и да ви консултираме безплатно!

 

Оставете ни контакт за връзка и ще се свържем с Вас!

Кислородна мезотерапия и ползите от нея

Кислородна мезотерапия и ползите от нея

Какво представлява кислородната мезотерапия и какви са ползите от нея?

Добавете тук текста на заглавието