лазерна епилация за пръв път - какво да очакваш

Как да изберете, къде да си направите лазерна епилация?

Изборът на място за лазерна епилация е важен, тъй като това е козметична процедура и е важно да бъде изпълнена от професионалисти. С нея можете да намалите окосмяването и да се радвате дълготрайно на гладка кожа през всеки един момент от годината. Ето и кои неща да съобразите при избор на козметично студио за лазерна епилация 

Каква технология се използва?

Първият въпрос, който трябва да разгледате е каква технология се използва за извършването на процедурата. Най-често това е александритен лазер при по-светли кожи и NdYag при по-тъмни кожи!  

Начинът на прилагане трябва да бъде съобразен с особеностите на пациента и неговия тип кожа – тънка, чувствителна, с тен или бледа.  Хубавото на лазерната епилация е, че може да се прилага целогодишно с александритен лазер или NdYag  лазер при правилна подготовка на кожата.  

Проучване относно специалиста

Важно е да направите проучване относно специалиста, който ще извършва лазерната епилация. Човекът, на когото ще се доверите, трябва да има нужната квалификация и опит, така че да работи спокойно с лазера. 

Не се доверявайте на случайни студия или на такива, за които не можете да намерите никаква информация, тъй като рискът от инциденти е реален и не можете да се доверите на всеки.  

Цената

Някои центрове могат да дадат по-висока цена, други по-ниска. Важно е, преди да изберете един или друг център, да направите проучване за качеството на апаратурата и  изпълняваната услуга.  

По-добре е да отделите малко повече средства, но да сте сигурни, че ще попаднете на правилното място и ще бъдете обслужени от истински специалисти. В някои центрове  се предлагат различни пакетни услуги или пък промоционални ваучери и можете да се възползвате от тях, за да получите висококачествена епилация.  

Атмосфера и комфорт

Важно е да се усещате спокойни и уверени, че това е вашето място. С други думи, интериорът и атмосферата, трябва да вдъхват сигурност. Ако не можете да го усетите или да прочетете отзиви за дадения център, то най-вероятно нещо не е наред и по-добре се насочете към друг, за който  има информация.

Какви са предимствата на лазерната епилация?

Сред тях е дългият период, през който се задържат резултатите.  Например, след необходимия брой процедури, извършени с качествена апаратура и опитен терапевт, се постигат резултати  за период от 10-15 години с поддръжка веднъж до два пъти годишно. По този начин този метод ви излиза един от най-изгодните за епилация.  

Болката също е сведена до минимум. Това е още една причина да решите да се възползвате от лазерната епилация. Подходяща е за хора, които имат проблемна и чувствителна кожа.  

 Друго предимство е, че кожата става по-млада и изглежда по-добре. Това може да се приеме като косвен ефект, тъй като лазерът отстранява и други несъвършенства, а не само окосмяването. В областта, където има третиране, кожата се отличава с по-свежия и гладък външен вид. Всъщност, може да се каже, че това е тайната на много звезди. 

 Премахване на врастнали косми, които могат да бъдат наистина сериозен проблем. Много често те се появяват в резултат на бръснене или епилиране с епилатор, което води до болезнени последици и дори инфекции. Лазерът може да достигне до тях, независимо на каква дълбочина са. Това се дължи на специфично пречупване на светлините и по-голям диаметър на лъчевия спот.  

 Без възпаления или поява на пъпки, които са характерни за другите методи на обезкосмяване. Благодарение на лазерната епилация решавате и този проблем.  

Лазерната епилация може да бъде чудесно решение за дълъг период от време. Подходящо е за почти всички възрасти и може да се приложи по всяко време на годината, като по-подходящо е през зимните дни.  

Също така, при избора си на студио, трябва да направите детайлно проучване – локация, специалисти, атмосфера. Само така ще бъдете сигурни дали това е вашето място или не. Без да сте убедени в това, няма да можете и да се доверите напълно на специалистите.  

Цената също е важен фактор, като отново подчертаваме, че е добре да поставите качеството пред нея. Не се доверявайте на прекалено ниски цени, тъй като най-вероятно и изпълняваната услуга ще бъде с ниско качество.  

От тук може да научите още за лезерната епилация или да се свържете с нас, ако имате някакви притеснения или въпроси. 

Оставете ни контакт за връзка и ще се свържем с Вас!

Важно е да се усещате спокойни и уверени, че това е вашето място. С други думи, интериорът и атмосферата, трябва да вдъхват сигурност. Ако не можете да го усетите или да прочетете отзиви за дадения център, то най-вероятно нещо не е наред и по-добре се насочете към друг, за който  има информация.