Хидратация през зимата и защо е толкова важна за нея?

10 съвета за добре хидратирана кожа

Началото на годината е и зимата все повече започва да се усеща, че е тук.

С настъпването на студените дни и въздухът се изменя и става по-сух, мразовит, а влажността му  ниска.

Особено важно е да подберем правилно грижата за кожата през този период, за да я предпазим от изсушаване, сърбеж и други нежелани последствия.

Зимата сякаш е безмилостна към кожата, навън студът я кара да загрубява, а топлината на закрито изпива влагата и я прави суха.

Хидратацията на кожата е важен процес, при който трябва да се поддържа оптималното ниво на влага в нея. Когато кожата е добре хидратирана, тя е здрава, мека  гладка, но за да се случи това, трябва да се подпомага задържането на вода в клетките ѝ.

Когато кожата е правилно хидратирана, тя е по-устойчива на вредните външни влияния, като вятър, студ, слънце и замърсявания.

Поддържането на оптималната ѝ хидратация е ключов елемент от грижата за нея и може да помогне за предотвратяването на проблеми като суха кожа, раздразнения и появата на бръчки.

Употребата на различни методи, било то външни или вътрешни, водят до добри резултати в полагането на грижите през зимния сезон.

Предлагаме ви 10 изпитани съвета, за това как да си помогнете в грижата за кожата си в студените зимни дни.

1. Правилно почистване на кожата:

Старайте се да включите в ежендевената си рутина почистващи средства без агресивни съставки и аромати, тъй като те могат да помогнат за запазването на влагата в кожата. Докато измивен сапун, неправилно подбран, има вероятност да влоши състоятнието на кожата като я доведе до сухота и сърбеж.

2. Използване на хидратиращи продукти:

Нанасяйте хидратиращ продукт след измиването на лицето, а и тялото. Кремове, лосиони, масла и други продукти за грижа за кожата могат да бъдат формулирани със съставки, които подпомагат задържането на влага. Затова внимателно подберете продукти, които съдържат хиалуронова киселина и влагосъдържащи съставки.

3. Ежедневна ексфолиация:

Включете в рутината си ежеседмична лека ексфолиация, за да отстраните мъртвите клетки и подобрите проникването на хидратиращите продукти, които ще нанесете след това.

Бъдете внимателни с ексфолирането на лицето, бъдете нежни и не втърквайте със сила продукта.

4. Подберете подходяща козметика за зимния сезон:

Съобразете своите грижи за кожата на лицето със сезона, както и спрямо Вашия тип кожа!

Много от стягащите продукти съдържат алкохол, който допълнително изсушава кожата, а целта е кожата ви да запази своите естествени масла.

5. Използвайте топла, а не гореща вода:

Избягвайте горещи душове или бани, тъй като и те могат да премахнат естествените масла на кожата. Вместо това използвайте топла вода с нормална продължителност на душа.

6. Слънцезащита, маски и серуми:

Слънцезащитата е особено важна за използване не само през летния сезон, а и целогодишно. Дори, когато е облачно, UV лъчите минават през облаците и се отразяват на кожата ви, а снегът отразява голям процент от слънчевите лъчи  и така кожата ви е изложена на риск.

Посещавайте редовно специализирано козметично студио, където профеисионалист ще се погрижи за почистването и дълбокото хидтратиране на кожата с процедура, предназначена за това.

В домашни условия прилагайте хидратиращи маски или серуми поне един или два пъти седмично, за да предоставите допълнителна грижа за кожата си.

7. Използвайте овлажнител в помещението:

Поставете овлажнител във вашия дом или офис, за да поддържате оптимално ниво на влажност във въздуха, дава добро отражение на кожата.

8. Избягвайте стоенето навън при силен вятър:

Студеният вятър може да допринесе за изсушаване на кожата. Ако е възможно, предпазвайте лицето си от пряк вятър с шал или друг аксесоар.

9. Добавка с омега-3 мастни киселини:

Може да се консултирате с вашия дерматолог или медицински козметик дали да добавите омега-3 мастни киселини към грижата, тъй като те могат да подпомогнат хидратацията на кожата отвътре.

10. Пиене на достатъчно вода и здравословно хранене:

Вътрешната хидратация е също толкова важна, колкото и външната. Пиенето на достатъчно вода подпомага поддържането на хидратацията на клетките, включително и тези в кожата. Храната, богата на витамини и минерали, омега-3 и омега-6 мастни киселини, осигурява необходимите хранителни вещества за здравето на кожата.

Надяваме се, да сме успели да ви информираме колко важно е кожата да е хидтратирана и  да ви покажем, че освен с външни методи, които са ефикасни, е необходимо и вътрешни такива, за да е завършен напълно кръгът на грижа за кожата.

Заповядайте на място в нашето студио да обсъдим подходящата за вас процедура и да почистим и подхраним кожата на лицето ви. Може да разгледате нашите процедури тук.

Оставете ни контакт за връзка и ще се свържем с Вас!