спяща сънуваща жена

Събуди красотата на кожата с Лазерно студио Impuls

Пълноценният сън е извор на здраве, красота и младост. Докато спим нашето тялото се презарежда. Затова когато се наспим – изглеждаме по-добре. Всичко зависи и от красотата на кожата. Когато тя е сияйна, еластична и нежна, то и вие изглеждате прекрасно

Продължителност на съня помага за красива кожа

Ключът е да спим  от 7 до 9 часа всяка нощ. Ако получаваме по-малко от 6 часа сън, това със сигурност ще повлияе на външния ни вид.

Най-качествените регенериращи процеси в човешкото тяло се случват точно по време на сън. Тогава отслабваме, разкрасяваме се, възстановяваме се и се лекуваме. Една от превенциите срещу появата на бръчки е разкрасителната дрямка. През онези скъпоценни 7-8 часа от тъмната част на денонощието кожата синтезира нов колаген, който я прави по-плътна. Това от своя страна предотвратява увисването. Ако спим само по пет часа на нощ, може да се появят два пъти повече фини линии върху лицето.

Сънят помага за красотата на кожата – това не е просто мит 

Подпухналите очи са едно от първите неща, които виждаме, когато не спим достатъчно. Ако не успеем да спим необходимото време, това може да доведе и до увисване на ъглите на устата ни. Така ще изглеждаме и по-тъжни. Когато сме уморени, изражението на лицето ни се променя. Склонни сме да се бръчкаме и мръщим повече.

Как сънят разкрасява кожата?

През първите 3 часа сън тялото започва да произвежда хормон на растежа от хипофизната жлеза. С напредването на възрастта този хормон е необходим за поддържането на млада и сияйна кожа. Без освобождаването на хормона на растежа кожата не се регенерира и това ускорява процеса на стареене.

По време на следващите 2 часа сън мелатонинът се увеличава. Той  е отговорен за регулирането фазите на сън – будност. Също така действа като антиоксидант, който помага за защита на кожата от увреждания, причинени от свободните радикали.

В последните 3 часа или по време на активния етап на съня нивата на кортизола – хормонът на стреса – намаляват. Температурата на кожата също пада до най-ниската точка, позволявайки на мускулите да се отпуснат и да станат неподвижни. Това позволява на кожата най-дълбоко възстановяване.

Липсата на сън оказва силен стрес върху тялото. Хроничният стрес уврежда целостта на колагена – изключително важен за еластичността на кожата.

Процедури за сияйна кожа

Освен здрав сън за перфектна кожа са необходими и подходящи процедури. Това са сигурни стъпки за здрава и красива кожа!

За по-свеж и сияен вид на кожата Лазерно студио  „Импулс”  ви предлага най-мощната антиоксидантна терапия с витамин С – SKEYNDOR POWER C.

Тя възвръща естествения сияен блясък на кожата. Витамин C е една от най-ценните съставки в дерматологията, известен с многобройните си благотворни ефекти върху кожата и образуването на нов колаген. Терапията с витамин C е истински мощен антиоксидантен коктейл, който хидратира, подхранва и ревитализира кожата, изсветлява пигментните петна и възстановява свежото младежко излъчване. Стимулира обмяната на вещества в нея и формирането на нов колаген. Придава й бляскав и здрав вид. Активните съставки са – витамин С, екстракт от нар (Витамин Е и А), чист сок от алое вера.

Още след процедурата  кожата блести и привлича със сияен вид и красота.

Звучи добре? Оставете ни контакт за връзка и ще се свържем с Вас!