10 неща, които ще те накарат да започнеш лазерна епилация

Открий 10 причини да започнеш лазерна епилация! Иновативният метод с александритен лазер ти обещава постоянен резултат и 100 % удовлетворение от процедурата.

Дамите, които държат на изрядния си външен вид, винаги търсят начини за дълготраен ефект при обезкосмяване. Лазерната епилация се нарежда сред най-ефективните методи за отстраняване на нежеланото окосмяване по тялото.  Нека разберем кои са основните ключови причини, поради които лазерната епилация с александритен лазер може да стане твоят най-предпочитан метод за безболезнено обезкосмяване:

1. Безболезнен процес:

Лазерната епилация с александритен лазер е почти безболезнен процес. Модерните лазерни системи имат вградени технологии за охлаждане, които предпазват кожата от нежелано зачервяване  и усещане на болка. По време на процедурата, лазерът изпраща кратки и пулсиращи светлинни импулси, които проникват в кожата и се абсорбират от меланина в косъма. Това причинява преобразуване на светлинната енергия в топлина, която унищожава фоликулите, а усещането е за лек дискомфорт.

2. Бърз и дълготраен резултат:

Едно от основните предимства на лазерната епилация е, че постигнатите резултати са бързи и дълготрайни още след първата сесия. Още след нея може да бъде забелязано значително намаляване на растежа на косъма. След продължителни курсове от няколко сесии, космите стават по-тънки и редки, а някои дори изчезват напълно. Повторният растеж на окосмяването е минимален и вече няма нужда да се тревожиш за нежеланото окосмяване.

3. Подходящо за различни типове кожа:

Епилацията с александритен лазер е подходяща и безопасна за различни типове кожа (1, 2 и 3 са най-подходящи) и окосмяване. Това е възможно, защото абсорбцията на меланин е изключително висока и това го прави единственият ефективен лазер и за най-светлите косми!

* Светла кожа:  Лазерната епилация е особено ефективна за светла кожа, тъй като светлият пигмент на кожата направлява лазерната енергия към тъмния пигмент на косъма. Това позволява тя да бъде абсорбирана главно от космените фоликули, което намалява възможността за нараняване на повърхността на кожата.

* Тъмна кожа:  Въпреки че лазерната епилация може да бъде по-проблематична при тъмна кожа, александритният лазер предлага безопасни и ефективни резултати и при 3 и 4 фото тип, но в никакъв случай не бива да се работи вурху кожа с тен! За да бъде както ефективна така и безопасна процедурата, избягвайте слънчеви бани и посещения на солариум по време на сесията! Веднъж приключили сесията Лазерна епилация можете да се наслаждавате на слънчевите бани с гладка кожа в дългосрочен план.   

4. Финансово изгодно решение:

 Въпреки че лазерната епилация може да изглежда скъпа на пръв поглед, ако се сравни с цената на редовните епилации и епилиращите продукти за домашна употреба, ще открием, че тя е по-финансово изгодно решение и изисква еднократна инвестиция в началото. Въпреки че ще имаш по-големи разходи наведнъж, на дългосрочна база това ще бъде по-икономично. Това означава, че времето и парите, които би се наложило да изразходваш за редовна епилация, ще бъдат значително намалени. Не избирайте по цената за да Ви излезе най-изгодно в дългосрочен план. Помнете, че броят  процедури и дълготрайните резултати зависят от апаратурата, терапевта и правилно подбраният период между процедурите!

5. Професионализъм при извършване на процедурата:

Професионализмът при извършването на лазерна епилация е от решаващо значение за успешните и безопасни резултати. Първият и най-важен аспект на професионализма е наличието на лицензирани и обучени специалисти, които имат необходимите знания и опит за извършването на процедурата. Също така,  те ще проведат подробен анализ на кожата и ще предложат индивидуален план за епилация, съобразен с твоите нужди и цели. Професионализмът включва и използването на квалифицирано и съвременно лазерно оборудване. Качествената технология, като александритен лазер, осигурява по-добри резултати и намалява риска от евентуални увреждания на кожата.

 

6. Подходяща процедура за всеки период от годината:

Изборът да започнеш лазерна епилация с александритен лазер е отличен, тъй като тя е подходяща за извършване през всеки период от годината, единствено не трябва да сте излагали зоната три седмици преди процедурата на слънце/солариум. Тази гъвкавост е много полезна, тъй като не си ограничен от определени сезони или времеви интервали, в които можеш да я използваш. Вместо да чакаш пролетта или лятото, когато кожата ти е по-изложена на слънцето, можеш да започнеш процедурите през цялата година. Ако забележиш някои нежелани косъмчета, които са пропуснати при предишните процедури, можеш да осъществиш допълнителна сесия, без да се нуждаеш от чакане до следващия сезон.

7. Стимулира производството на колаген в кожата:

Колагенът е от съществено значение за кожата, тъй като я поддържа стегната и еластична. С възрастта, производството на колаген намалява, което води до поява на бръчки и загуба на еластичност. Предимствата от лазерна епилация  с александритен лазер, включват по-сияйна и младежка кожа, намалени бръчки и фини линии, по-равномерен тен и по-здрава текстура. Тези положителни ефекти могат да се забележат в продължение на дълъг период от време след провеждането на процедурата.

8. В пъти по-безопазен метод на епилация:

В сравнение с восъчните процедури, където има риск от инфекции или подразнения, лазерната епилация е по-безопасна и не предизвиква никакви наранявания. Когато се извършва от сертифициран и опитен специалист, този тип епилация е безопасна процедура, осигуряваща качествени резултати без риск от наранявания и инфекции.

9. Персонализиран подход:

Александритният лазер се отличава с висока прецизност и контрол върху енергията, която се излъчва по време на процедурата. Това означава, че специалистът може да регулира интензивността на лазера според конкретните нужди на твоята кожа и окосмяване. Така ти се гарантира максимална ефективност и комфорт по време на процедурата.

10. Удобство при спортуване и активен начин на живот:

Спортуването и фитнесът са важни за поддържане на здравословен начин на живот, но нежеланото окосмяване може да създаде пречки. Например, ако често тренираш, може да се налага да бръснеш краката  или подмишниците си преди всяка тренировка. С лазерната епилация, обаче, това не е проблем. След като премахнеш нежеланото окосмяване веднъж, няма да се налага да се грижиш за него в продължение на седмици или месеци. Така ще имаш идеално гладка кожа, с което спортуването ще бъде по-удобно.

Въпреки тези предимства, е важно да се консултираш с лицензиран професионалист, преди решението за лазерна епилация, за да се гарантира, че процедурата е подходяща за твоя тип кожа!

Ако след тази статия имате още въпроси, то не се колебайте, обадете ни се и ние ще отговорим на всички въпроси, които имате за лазерната епилация.

Оставете ни контакт за връзка и ще се свържем с Вас!