Защо зимата е най-подходящо да правим лазерна епилация?

Зимните месеци са вече тук, а заедно с тях и възможността да подготвим кожата си за студения сезон, чрез лазерна епилация.

Въпросът, който често възниква, е защо зимата е най-подходящият момент да опитаме лазерната епилация? В тази статия ще разгледаме какво представлява лазерната епилация, какви са нейните ползи и кои са основните причини, поради които студените месеци са перфектни за тази козметична процедура.

Какво представлява лазерната епилация и какви са ползите от нея?

Лазерната епилация е доста ефективен и дълготраен метод за премахването на всякакво нежелано окосмяване. Тя се извършва в подходящо за целта козметично студио. По време на процедурата, квалифициран козметик  действа чрез насочване на светлинни импулси чрез специален уред към космените фоликули, като ги унищожава или забавя и спира техният растеж. Лазерната епилация не само премахва всички нежелани косми, но и стимулира производството на колаген в кожата. Този процес подобрява нейната структура и я прави по-еластична.

През зимата имате възможността да подготвите кожата си за новия сезон, като й предоставите необходимия период за възстановяване след процедурата. За постигане на оптимални резултати са необходими няколко сесии, които да се проведат през интервали от 4 до 6 седмици. Ползите от лазерната епилация са многобройни, а именно някои от тях са:

  • Дълготраен ефект – Лазерната епилация би могла да ви осигури трайното премахване на окосмяване по всички зони на тялото. След завършването на процедурите, космите в третираните зони ще растат много по-бавно.
  • Ефективност – Лазерната епилация е много ефективна и може да премахне ефективно всякакъв вид косми. Също така намалява риска от тяхното врастване при техния повторен растеж.
  • Безопасност – Лазерната епилация е безопасен метод, който не уврежда кожата.

Лазерната епилация е подходяща за хора с всякакъв тип кожа, включително и с по-тъмна. Въпреки това, ако сте  с много тъмна кожа или с много фини косми може да ви се наложи използването на по-ниска мощност на лазера, което да доведе до по-малко ефективен резултат. Ако все пак търсите дълготрайно и ефективно решение за премахването на нежелано окосмяване, лазерната епилация наистина е чудесен вариант.

Подлагането на лазерна епилация крие ли някакви рискове?

Разбира се, лазерната епилация не е процедура, която да не крие известни рискове. Някои от възможните странични ефекти включват:

  • Зачервяване и подуване.
  • Пигментация.
  • Болка.

Тези ефекти обикновено са леки и отшумяват в рамките на няколко дни. Преди да се подложите на лазерна епилация, важно е да се консултирате с вашия козметик, за да обсъдите дали този метод е подходящ за вас.

Ето някои съвети за подготовка за лазерна епилация:

  • Опитайте се да избягвате пряко излагане на слънчеви лъчи поне две седмици преди процедурата.
  • Не се бръснете или депилирайте зоните, които ще бъдат третирани, поне 48 часа преди процедурата.

След процедурата:

  • Избягвайте излагането на слънце на третираните зони поне една седмица след процедурата.
  • Използвайте слънцезащитен крем с SPF 30 или по-висок върху третираните зони, когато сте навън.
  • Очаквайте известно зачервяване и подуване на третираните зони, което обикновено отшумява в рамките на няколко дни.

Защо през зимата е най-подходящо да правим лазерна епилация?

Ако планирате да се подложите на лазерна епилация, най-добре е да започнете през есента или зимата. Лазерната епилация обичайно изисква няколко сесии, за да се постигне оптимален резултат. Започването на процедурата през зимата дава възможност за завършване на необходимите сесии, преди настъпването на летните месеци. Така ще имате достатъчно време да завършите курса на процедури преди началото на лятото, когато ще можете да се наслаждавате на гладката си кожа без никакви притеснения. Зимата по принцип е най-подходящото време за подлагане на тази процедура, което се дължи на няколко фактора като:

  • По-бледа кожа – През зимата кожата ни е по-бледа, което е от голямо значение за успешната процедура по лазерна епилация. Лазерите работят чрез абсорбиране на светлината от меланин, който се съдържа в косъма и кожата. Ако кожата ни е по-тъмна, има по-голям риск от появата на странични ефекти, като зачервяване, подуване или пигментация.
  • По-малко излагане на слънце – През зимата сме по-малко изложени на слънце, което е важно за лазерната епилация. Това е така, защото слънчевите лъчи могат да увредят кожата и да намалят ефективността процедурата. Тъй като кожата, която е била по-дълго подложена на слънце през лятото, може да бъде по-чувствителна и податлива на лазерните лъчи. Поради това, през зимата се намалява и риска от възпаление и поява на пигментни петна след провеждане на процедурата.
  • По-нисък риск от врастване на космите – Студеното време и ниската влажност на въздуха могат да доведат до врастване на космите. Лазерната епилация може да помогне за предотвратяването на този проблем, тъй като унищожава космените фоликули и по този начин намалява риска от образуването на нови косми за дълъг период от време.
  • По-голяма ефективност на процедурата – Зимата е време, когато космите са често по-тъмни и по-лесни за забелязване. Това прави процеса на лазерна епилация по-ефективен, тъй като лазерните лъчи се насочват към по-тъмните пигменти в косъма, улеснявайки прецизността на процедурата и постигането на по-дълготраен резултат.
  • По-малка вероятност от поява на възпаления – Зимата и студеното време обикновено водят до по-малка потребност за излагане на кожата на външни агресии. Това включва и по-малка вероятност от раздразнения и възпаление след лазерната епилация. Кожата се възстановява по-бързо и лесно, без да се нарушава външната и защитна бариера.

След всичко казано дотук се опитахме да обясним, защо зимата е перфектният момент да се погрижите за кожата си с лазерна епилация и да постигнете гладка и нежна кожа през този студен сезон. Отделете време за себе си и се наслаждавайте на предимствата на този ефективен метод за премахване на нежеланите косми!

Ако желаете да получите повече информация може да го направите, като ни се обадите или запишете час за Вашата епилация в Impulse 1 или Impusle 2.