спяща сънуваща жена

Събуди красотата с Лазерно студио „ИМПУЛС”!

Пълноценният сън е извор на здраве, красота и младост. Докато спим нашето тялото се презарежда. Затова когато се наспим – изглеждаме по-добре.

Продължителност на съня

Ключът е да спим  от 7 до 9 часа всяка нощ. Ако получаваме по-малко от 6 часа сън, това със сигурност ще повлияе на външния ни вид.

Най-качествените регенериращи процеси в човешкото тяло се случват точно по време на сън. Тогава отслабваме, разкрасяваме се, възстановяваме се и се лекуваме. Една от превенциите срещу появата на бръчки е разкрасителната дрямка. През онези скъпоценни 7-8 часа от тъмната част на денонощието кожата синтезира нов колаген, който я прави по-плътна. Това от своя страна предотвратява увисването. Ако спим само по пет часа на нощ, може да се появят два пъти повече фини линии върху лицето.

Сънят за красота не е просто мит 

Подпухналите очи са едно от първите неща, които виждаме, когато не спим достатъчно. Ако не успеем да спим необходимото време, това може да доведе и до увисване на ъглите на устата ни. Така ще изглеждаме и по-тъжни. Когато сме уморени, изражението на лицето ни се променя. Склонни сме да се бръчкаме и мръщим повече.

Как сънят разкрасява кожата?

През първите 3 часа сън тялото започва да произвежда хормон на растежа от хипофизната жлеза. С напредването на възрастта този хормон е необходим за поддържането на млада и сияйна кожа. Без освобождаването на хормона на растежа кожата не се регенерира и това ускорява процеса на стареене.

По време на следващите 2 часа сън мелатонинът се увеличава. Той  е отговорен за регулирането фазите на сън – будност. Също така действа като антиоксидант, който помага за защита на кожата от увреждания, причинени от свободните радикали.

В последните 3 часа или по време на активния етап на съня нивата на кортизола – хормонът на стреса – намаляват. Температурата на кожата също пада до най-ниската точка, позволявайки на мускулите да се отпуснат и да станат неподвижни. Това позволява на кожата най-дълбоко възстановяване.

Липсата на сън оказва силен стрес върху тялото. Хроничният стрес уврежда целостта на колагена – изключително важен за еластичността на кожата.

Процедури за сияйна кожа

Освен здрав сън за перфектна кожа са необходими и подходящи процедури.

За по-свеж и сияен вид на кожата Лазерно студио  „Импулс”  ви предлага най-мощната антиоксидантна терапия с витамин С – SKEYNDOR POWER C.

Тя възвръща естествения сияен блясък на кожата. Витамин C е една от най-ценните съставки в дерматологията, известен с многобройните си благотворни ефекти върху кожата и образуването на нов колаген. Терапията с витамин C е истински мощен антиоксидантен коктейл, който хидратира, подхранва и ревитализира кожата, изсветлява пигментните петна и възстановява свежото младежко излъчване. Стимулира обмяната на вещества в нея и формирането на нов колаген. Придава й бляскав и здрав вид. Активните съставки са – витамин С, екстракт от нар (Витамин Е и А), чист сок от алое вера.

Още след процедурата  кожата блести и привлича със сияен вид и красота.

Звучи добре? Оставете ни контакт за връзка и ще се свържем с Вас!