Какво е Микронидлинг и какви са ползите за нашето лице?

Във века на иновациите и безкрайните възможности за подобрение на външния ни вид, козметичните процедури са се превърнали в неотделима част от рутината по грижата за себе си. Една от най-новите тенденции в света на красотата е микронидлингът. Ако искате да се насладите на безупречна кожа и да и придадете отново младежки блясък, то микронидлингът може да бъде ключът към това!

В тази статия ще ви разкажем по-подробно какво представлява тази процедура и какви са ползите за кожата на нашето лице.

Какво е Микронидлинг и какви са ползите от него?

Микронидлингът е неинвазивна процедура, която стимулира производството на колаген в кожата. Колагенът е нейн основен компонент, отговорен за еластичността, стегнатостта и плътността. С годините, неговото производство намалява, което води до поява на бръчки, загуба на еластичност и неравен тен. Този ефект се постига чрез контролираното проникване на малки микроигли в кожата на лицето, образувайки микроскопични каналчета в епидермиса. Идеята зад тази техника е да се стимулира естествената регенерация на кожата и да се подобри нейната текстура и тон. По този начин се насърчава производството на колаген и еластин, което води до редица козметични ползи.

Освен това, процедурата има и други ползи за кожата. Може да подобри нейната текстура, като намали появата на акне рани, пигментни петна, стрии и рязки, а също така улеснява проникването на продукти за грижа за кожата които използвате, като например – различни серуми, съдържащи хиалуронова киселина. Това означава, че кожата ви ще бъде по-подготвена да абсорбира и използва полезните съставки от тях. Други ползи от микронидлинг са следните:

 • Намалява фините линии и бръчки – Процедурата се препоръчва за намаляване на видимостта на фини линии и бръчки, като прави кожата по-гладка и младежка.
 • Изглажда и подобрява текстурата на кожата – Микронидлингът помага за изглаждане на неравности и текстурата на кожата, белези и други несъвършенства, придавайки и истински блясък и свежест.
 • Повишава еластичността на кожата – Колагенът и еластинът са отговорни за поддържането на еластичността на кожата. Микронидлингът може да помогне за увеличаване производството на тези протеини, което води до по-стегната и по-здрава кожа.
 • Намалява пигментацията – Този вид терапия може да помогне при намаляването на лунички, петна и нееднакви тонове на кожата, като подпомага регулирането на меланиновата продукция.
 • Подобрява хидратацията на кожата – Микронидлингът може да помогне за подобряване на хидратацията на кожата, като я направи по-способна да задържа влага.
 • Безболезнена и бърза процедура – Микронидлингът обикновено не предизвиква значително болезнено усещане и не изисква дълго възстановяване.

Как протича процедурата?

Процедурата на микронидлинг обикновено  е безболезнена и се извършва в професионално козметично студио от професионален козметик. Той започва работа с почистване и дезинфекциане на лицето и нанасяне на специален гел или крем, който помага на уредът за микронидлинг да се плъзга по кожата по-гладко. След това козметологът нанася локален анестетик, за да намали дискомфорта. Щом анестетикът подейства, козметологът започва да извършва плавни движения внимателно върху лицето с уредът, оборудван с микроиглички, които проникват в горните слоеве на кожата, създавайки микроканалчета  в нея, които стимулират естествените процеси на регенериране.

Въпреки че няма да усетите болка, индивидуалните реакции могат да варират и някои клиенти биха могли да изпитат лек дискомфорт, подуване или зачервяване, непоследствено след самата процедура. Тези симптоми обикновено отшумяват в рамките на няколко дни. Обичайно се препоръчва повторение на микронидлинг през определен период от време, за да се постигнат най-добрите резултати. Процедурата е обикновено добре поносима и може да се извърши в рамките на 30-60 минути. Колкото повече сесии са необходими, зависи от състоянието на кожата и желаните резултати. Обикновено се препоръчват 3-5 сесии, с интервал от 4-6 седмици между тях.

Какви са рисковете от микронидлинг?

Микронидлингът обикновено е безопасен, но има някои потенциални рискове, включително:

 • Инфекция – Ако кожата не се почисти и дезинфекцира правилно преди процедурата, има риск да се развие инфекция.
 • Хиперпигментация – В редки случаи може да се развие хиперпигментация, особено при хора с по-тъмна кожа.
 • Белези – В много редки случаи могат да се образуват белези.

След микронидлинг процедурата, е важно да се спазват някои препоръки за по-добри резултати:

 • Избягвайте излагането на пряка слънчева светлина и използвайте слънцезащитен крем;
 • Не са препоръчителни горещи вани и парни бани;
 • Избягвайте употребата на агресивни козметични продукти;

В какви случаи да се подложите на микронидлинг?

Микронидлингът може да се извърши при хора с различни типове кожа, включително нормална, суха, мазна и комбинирана кожа.

Процедурата не се препоръчва за хора с:

 • Активна екзема/псориазис;
 • Активен херпес;
 • Активно акне;
 • Злокачествени заболявания;
 • Бременност и кърмене;

Микронидлингът може да се направи в козметично студио или клиника, която предлага козметични процедури. Важно е да изберете опитен козметолог, който е добре обучен за професионалното извършване на тази процедура. С помощта на микронидлинг, вие може да постигнете забележителни резултати в подобряването на кожата на лицето си. Този иновативен метод не само предоставя на кожата естествен и младежки вид, но също така стимулира естествените и механизми за регенерация и самовъзстановяване. Също така може да помогне за подобряване на нейната текстура, еластичност и хидратация.

Не се колебайте да се консултирате с нас, за да научите повече за този удивителен метод и как той може да бъде персонализиран спрямо вашите индивидуални нужди и желания. Ние ще ви проведем подробен преглед на кожата и ще отговорим на всичките ви въпроси!

Може да го направите, като ни се обадите или ни пишете от тук.